Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δεν πραγματοποιήθηκε η "αντιρατσιστική" συναυλία τελικά

8Το παιχνίδι της άκρας αριστεράς έπαιξε σήμερα το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Δεκάδες Έλληνες πατριώτες είναι εγκλωβισμένοι από δυνάμεις των ΜΑΤ σε στενά γύρω από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ άλλη ομάδα εγκλωβίστηκε στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, . Εδώ πρέπει να τονίσουμε την αξιοσέβαστη συμπεριφορά του ιερέα του Αγίου Παντελεήμονα π. Μάξιμου, ο οποίος έδωσε μάχη, προστατεύοντας τους Έλληνες πολίτες από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία των αριστερών έφτασε κοντά στην Πλατεία και δημιουργήθηκε ένταση. Τότε η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά αλλά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των κατοίκων και των αλληλέγγυων που βρίσκονταν πάνω στην πλατεία. Ακολούθησαν επεισόδια και οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στα γύρω στενά.
Αυτή την στιγμή η κατάσταση πάνω στην πλατεία είναι ήρεμη, αλλά πολλοί Έλληνες πατριώτες συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένοι, καθώς σε ολόκληρη την περιοχή έχει μπεί ένα "κορδόνι" από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το θετικό είναι, ότι αν και τελικά οι ακροαριστεροί προβόκαραν ανενόχλητοι, καθώς η αστυνομία τους επέτρεψε να φτάσουν σχεδόν μέχρι την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, η "αντιρατσιστική συναυλία" δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, καθώς στάθηκε αδύνατο να στηθεί ο απαραίτητος για την πραγματοποιήσή της εξοπλισμός.
Εστία έντασης όπως πάντα συνεχίζει να αποτελεί η κατάληψη "Βίλλα Αμαλίας" όπου είχαν βρει καταφύγιο ομάδες αναρχικών και μέσα στην οποία κατά πάσα πιθανότητα συνεχίζουν να βρίσκονται οχυρωμένοι.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες η ... συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια, όπου κατέληξε η πορεία, αφού έφυγε από την Αχαρνών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου