Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε στη ΝΑ Τουρκία

Τα λείψανα τεσσάρων ατόμων βρέθηκαν κοινό τάφο σε περιοχή της ανατολικής Τουρκίας. Η περιοχή ερευνάται από τις αρχές Ιανουαρίου στα πλαίσια έρευνας για την τύχη δεκάδων Κούρδων που αγνοούνται εδώ και πολλά χρόνια.

Η ανακάλυψη των τεσσάρων αυτών ανεβάζει σε 13 τον αριθμό των σορών που βρέθηκαν στην περιοχή του Μουτκί της επαρχίας Μπιτλίς που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους.

Είναι πιθανό ένα από τα λείψανα να ανήκει σε γυναίκα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα του Μουτκί που διενεργεί έρευνα από τις αρχές του μήνα.

Ήδη στην ίδια περιοχή βρέθηκε και άλλος κοινός τάφος με εννέα λείψανα, ενώ τέτοιου είδους τάφοι με απομεινάρια που εικάζεται ότι είναι Κούρδων, έχουν βρεθεί, από το 2009, στην γειτονική επαρχία Σιρνάκ, όπου επίσης οι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία τους Κούρδοι.



Στην περιοχή διεξήχθησαν και συνεχίζονται από το 1984 σκληρές μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων αυτονομιστών μελών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που ζητούν την ανεξαρτησία τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου