Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ιράν: Συλλήψεις δεκάδων χριστιανών

Δεκάδες χριστιανοί έχουν συλληφθεί στο Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους οποίους είναι πρώην μουσουλμάνοι που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό, σε μια επιχείρηση καταστολής που ξεκίνησε γύρω στα Χριστούγεννα. Ιρανός αξιωματούχος κατηγορεί προτεσταντικές ομάδες ευαγγελικών, ότι έχουν προκαλέσει μια ‘πολιτιστική εισβολή’.

Ιρανικές ομάδες της αντιπολίτευσης αναφέρουν συλλήψεις δεκάδων ευαγγελικών χριστιανών, πολλοί από τους οποίους είναι προσήλυτοι από το Ισλάμ. Χριστιανικές ομάδες στο εσωτερικό του Ιράν λένε ότι το Υπουργείο της Ισλαμικής Καθοδήγησης συλλαμβάνει και ανακρίνει δεκάδες χριστιανούς που κατηγορεί για προσηλυτισμό.

Ένοπλοι αστυνομικοί εισήλθαν βίαια στα σπίτια χριστιανών, τους επιτέθηκαν προφορικά και σωματικά, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους οδηγήσουν για ανάκριση, αναφέρει η ομάδα ‘Middle East Concern’ που έχει βάση την Κύπρο. Προσθέτει ότι ορισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από σκληρή ανάκριση και αφού με βία τους ανάγκασαν να δηλώσουν ότι δεν θα συμμετέχουν πλέον σε χριστιανικές δραστηριότητες.

Η προσπάθεια να οδηγήσεις ένα μουσουλμάνο στο χριστιανισμό ή σε άλλες θρησκείες θεωρείται έγκλημα στο Ιράν και σε πολλές άλλες ισλαμικές χώρες. Οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι συνήθως απελαύνονται και μερικές φορές φυλακίζονται για τη διανομή Βίβλων και άλλων θρησκευτικών εντύπων.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Τεχεράνης, Morteza Tamadon, επιβεβαίωσε τις συλλήψεις πριν από αρκετές ημέρες, καταγγέλλοντας τους Διαμαρτυρόμενους Ευαγγελικούς, ότι αποτελούν μία «εχθρική πολιτιστική εισβολή». Παρομοίασε τους Προτεστάντες με τους Ταλιμπάν, και τους χαρακτήρισε "παράσιτα".
 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου