Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αγωνία για τους Έλληνες της Αιγύπτου. Ανακοίνωση του Ελληνικου Υπουργείου Εξωτερικών

Μούγκα τα Ελληνικά κανάλια. Ας στέλνανε καμμιά επιστολή οι Πυρήνες της Φωτιάς και όλα τα  'Megala' κανάλια θα ξενυχτούσανε!
Στην Αίγυπτο οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 20, χιλιάδες οι τραυματίες.

Σε διαρκή σύσκεψη βρίσκεται ομάδα άμεσης επέμβασης στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζοντας σχέδιο για την απομάκρυνση των Ελλήνων...
από τη φλεγόμενη ζώνη της Αιγύπτου. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αποστολή αεροπλάνων προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια όσοι Έλληνες βρίσκονται ή διαμένουν στη χώρα. Η επικοινωνία της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο με τους Έλληνες στην περιοχή είναι αδύνατη, καθώς έχουν διακοπεί με εντολή Μουμπάρακ οι τηλεπικοινωνίες, ενώ με μεγάλη δυσκολία γίνονται οι επικοινωνίες μέσω Διαδικτύου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση: 

"Η Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Κάιρο και το Γενικό Προξενείο στην Αλεξάνδρεια βρίσκονται σε επαφή με τους Έλληνες που διαβιούν στην Αίγυπτο καθώς και με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη τεχνική δυσκολία στην πραγματοποίηση επικοινωνιών. Από τις επαφές της Πρεσβείας και των Προξενείων με τις οργανώσεις των Ελλήνων, τη Μονή Σινά, το Πατριαρχείο και τις ελληνικές επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες που να βρίσκονται σε κίνδυνο. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει νπαρακολουθεί στενά την κατάσταση"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου