Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Προσέλαβαν security τα χωριά της Θράκης

011210-securityΜία είδηση χωρίς προηγούμενο έχει "βγεί" στο διαδίκτυο σήμερα. Σύμφωνα με αυτήν, χωριά της Θράκης και συγκεκριμένα η Ποταμιά και η Νέα Κεσσάνη, μαστιζόμενα από ένα κύμα εγκληματικότητας που οφείλεται στον μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών που ζουν σε αυτά, αναγκάστηκαν να προσλάβουν εταιρεία security, η οποία θα κάνει περιοπλίες στα χωριά και θα "ελέγχει' για να προλαμβάνει τις διάφορες πράξεις.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι αρκετά. Δεν περιορίζονται μόνο στο φαινόμενο των κλοπών μέρους της αγροτικής παραγωγής, αλλά υπήρξαν και πολλά κρούσματα κλοπών στα σπίτια των κατοίκων. Σύμφωνα με το ιστολόγιο kostasxan.blogspot.com sε πολλές περιπτώσεις οι κλοπές σε σπίτια γινόντουσαν ενώ οι κάτοικοι βρισκόντουσαν μέσα σε αυτά, αλλά με την μέθοδο της απασχόλησης (ομαδική εργασία, άρα διαπιστώνουμε οργανωμένες ομάδες - συμμορίες) άδειαζαν τα σπίτια των θυμάτων τους... Τα θύματα αυτά, μάλιστα, τις περισσότερες φορές ήταν χήρες γυναίκες προχωρημένης ηλικίας που έμεναν μόνες και πιθανότατα είχαν στοχευθεί ως... θύματα.

Φυσικά προστασία από την αστυνομία δεν υπάρχει και έτσι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να λάβουν αυτό το μέτρο, πριν προχωρήσουν σε πιο... ακραία.
Αυτό που προκύπτει πάντως και από αυτή την ιστορία, είναι ότι οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών του ελληνικού κράτους, νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι από το κράτος. Όπως ακριβώς οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής, Βικτωρίας, Βάθη και ούτω καθ' εξής. Και επιλέγουν να δώσουν λύση στα προβλήματά τους με τον δικό τους τρόπο. Αυτό δείχνει ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα στην χώρα μας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου