Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αστυνομικό δελτίο....Απ' όλα έχει ο"μπαξές"


Τον κάρφωσαν και τον χαράκωσαν για να τον ληστέψουν
Μορφή επιδημίας παίρνουν αυτού του είδους οι επιθέσεις ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.
Ως συνήθως το θύμα ήταν επίσης αλλοδαπός μετανάστης. Οι δράστες, σχεδόν δέκα άτομα, όπως είπε το θύμα, έμοιαζαν να “σκοτώνουν” την ώρα τους στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Μόλις ο άτυχος Παλαιστίνιος τους πλησίασε πετάχτηκαν πάνω, έβγαλαν μαχαίρια και άρχισαν να τον απειλούν. Ο μετανάστης προσπάθησε να ξεφύγει, όμως οι δράστες τον πρόλαβαν και άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μανία.
Κάποιος από αυτούς τον χαράκωσε μάλιστα δυο φορές στο λαιμό και την κοιλιά. Όλα αυτά για τα λιγοστά ευρώ που είχε πάνω του.
Ευτυχώς οι περαστικοί ενημέρωσαν το ασθενοφόρο που έφτασε αμέσως και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.



Αποφασισμένοι για όλα ήταν οι δύο ληστές που μπήκαν με τα όπλα στα χέρια στο super market των Πετραλώνων
Οι δυο ληστές μπήκαν την ώρα που οι υπάλληλοι ετοίμαζαν το χώρο φτιάχνοντας τα ράφια, λίγο μετά τις πέντε το πρωί και -ευτυχώς- πριν ανοίξει το κατάστημα.
Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει οι υπάλληλοι είδαν τις κάννες δύο όπλων να τους σημαδεύουν.
Οι δυο ληστές τους ζήτησαν να μπουν ένας, ένας στο γραφείο του υπεύθυνου, τους κλείδωσαν μέσα και στη συνέχεια άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.


Θεσσαλονίκη: Μπήκαν στο σπίτι, έδεσαν τον ιδιοκτήτη και το "άδεισαν"
Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έπεσε θύμα ληστείας. Οι δράστες μπήκαν μέσα στη νύχτα και άσκησαν βία.
Τον τρόμο έζησε το ζευγάρι ηλικιωμένων από την περιοχή της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, όταν άγνωστοι δράστες μπήκαν μία ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα στη μονοκατοικία τους, με σκοπό να τους ληστέψουν.
Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους για να μην τους αναγνωρίσουν και μπαίνοντας αθόρυβα στο σπίτι των ηλικιωμένων τους αιφνιδίασαν. Όταν ο 80χρονος ιδικτήτης ξύπνησε, με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν κι άρχισαν να κάνουν "φύλλο και φτερό" τη μονοκατοικία.
Αυτό που απέσπασαν τελικά από το ζευγάρι ηταν τα κοσμήματα της 76χρονης γυναίκας και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Είχε ληστέψει μόνος του 33 τράπεζες!

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη από αστυνομικούς στη Σαλαμίνα ένας 44χρονος, ο οποίος νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή πιστολιού είχε πάρει από τους υπαλλήλους άγνωστο χρηματικό ποσό. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα χρήματα, που είχε αρπάξει, καθώς και ένα αεροβόλο πιστόλι.
Από την έρευνα και την σχετική προανάκριση προέκυψε ότι τους τελευταίους 20 μήνες έχει διαπράξει:
• Είκοσι επτά ληστείες τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής,
• Τέσσερις ληστείες τραπεζών στο Λουτράκι Κορινθίας,
• Μία ληστεία τράπεζας στη Σπάρτη και
• Μία απόπειρα ληστείας τράπεζας στη Νέα Ιωνία Αττικής.


Συνελήφθησαν για διαρρήξεις
Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το πρωί στην περιοχή των Συκεών Θεσσαλονίκης, τρεις τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 25 και 24 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου, διότι νωρίτερα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν διαμέρισμα της περιοχής.
Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, τα οποία είχαν αφαιρέσει προγενέστερα από δύο άλλα διαμερίσματα της περιοχής που είχαν ήδη διαρρήξει, καθώς επίσης και διαρρηκτικά εργαλεία. Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.





Συνελήφθησαν γιατί έκλεψαν πορτοφόλι

Χθες το πρωί στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαπές, ηλικίας 38 και 41 ετών, οι οποίες μέσα σ’ ένα αστικό λεωφορείο - εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό - πήραν το πορτοφόλι μιας 36χρονης.


Βραχάτι: Συνελήφθη Πολωνός που καταζητείτο στο εξωτερικό
Στο Βραχάτι Κορινθίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας 24χρονος Πολωνός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η παράδοσή του στις Πολωνικές Αρχές.
Ο 24χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.


Βέβηλοι κατέστρεψαν περίπου 20 τάφους στο κοιμητήριο του Καστανά Κουφαλίων.
Οιδράστες μπήκαν στο κοιμητήριο του Καστανά του δήμου Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αφαιρέσουν μπρούτζινα και χάλκινα φαναράκια. Περίπου 20 τάφοι καταστράφηκαν από την επιδρομή αυτή.
Οι καταστροφές εκτιμάται ότι έγιναν τη νύχτα της περασμένης Κυριακής προς τη Δευτέρα, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε από δημοτικό σύμβουλο της περιοχής.


Ληστεία τα ξημερώματα σε ψητοπωλείο
Σήμερα στις 04:40 στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, δύο άγνωστοι άνδρες μπήκαν σ’ ένα ψητοπωλείο, και με την απειλή μαχαιριού, πήραν από τον αλλοδαπό υπάλληλο 150 ευρώ και εξαφανίστηκαν.


Αμαλιάδα: Βρέθηκε νεκρός μετά από μέρες
Η απουσία του από το καφενείο για τέσσερις μέρες ανησύχησε τους φίλους του...
κι έτσι ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Αμαλιάδας. Ένας 75χρονος από τα Σαβάλια συνήθιζε να πηγαίνει να βλέπει τους φίλους του στο καφενείο καθώς ήταν μόνος του στη ζωή αλλά εξαφανίστηκε ξαφνικά και χωρίς λόγο.
Όταν οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι του τον βρήκαν νεκρό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί και το πιθανότερο είναι ότι ο ηλικιωμένος πέθανε από παθολογικά αίτια. Η νεκροψίας - νεκροτομής θα δώσει τα ακριβή αίτια θανάτου.


Κατάκολο: Τουρίστες έκλεβαν εκκλησία!

Αλλοδαποί τουρίστες επιχείρησαν να αφαιρέσουν τάματα από εικόνες, στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, στο Κατάκολο! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επίδοξοι κλέφτες ήταν τρεις και έγιναν αντιληπτοί από τον ιερέα του ναού, συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού και αυτή τη στιγμή κρατούνται.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου