Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Κινέζικη συμμορία με έδρα στη Μάνη αποκαλύφθηκε μετά από εξιχνίαση υπόθεσης απαγωγής

Κινέζικη συμμορία με έδρα στη Μάνη αποκαλύφθηκε μετά από εξιχνίαση υπόθεσης απαγωγής
Στον Πύργο Λεύκτρου είχαν το κρησφύγετό τους οι Κινέζοι που, εκτός από τον ομοεθνή τους έμπορο απ' τη Γαστούνη στις 15 Σεπτεμβρίου, είχαν απαγάγει και μια 47χρονη Κινέζα από την Κυπαρισσία στις 18 Οκτωβρίου. Οι απαγωγείς, που απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τη γυναίκα, απαιτούσαν από την οικογένειά της το ποσό των 300.000 ευρώ. Ωστόσο η οικογένεια κατέθεσε τμηματικά -σε αριθμό λογαριασμού κινεζικής τράπεζας που τους υπέδειξαν οι δράστες- 170.000 ευρώ.
Και στις δυο περιπτώσεις, που εξιχνιάστηκαν και αποτελούν σημαντική επιτυχία της Ασφάλειας Καλαμάτας, χρησιμοποιήθηκε το αυτοκίνητο του 39χρονου Κινέζου που έχει ήδη συλληφθεί και θα προφυλακιστεί στο Ναύπλιο για την πρώτη απαγωγή, μετά τη χθεσινή απολογία του στον ανακριτή Κυπαρισσίας. Πρόκειται για έναν πλανόδιο πωλητή που -αν και διερευνάται το ενδεχόμενο να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας- πιθανότατα έχει ρόλο διαμεσολαβητή ή συνδέσμου με ομοεθνείς του για την οργάνωση απαγωγών.
Ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε αρκετούς μήνες στη Μεσσηνία πριν συλληφθεί, καθώς ως πλανόδιος είχε τη δυνατότητα να γυρίζει σε όλο το νομό χωρίς να δίνει στόχο. Στην πρώτη απαγωγή είχε ακόμα 2 τουλάχιστον συνεργούς, ενώ στην υπόθεση της Κινέζας από την Κυπαρισσία οι δράστες μπορεί να είναι συνολικά 6 ή 8.


ΝΟΙΚΙΑΣΕ
ΚΑΙ... ΣΠΙΤΙ

Ο 39χρονος Κινέζος πλανόδιος, ειδικά για την απαγωγή της γυναίκας, φέρεται να είχε νοικιάσει το σπίτι-κρησφύγετο στον Πύργο Λεύκτρου στις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή ενώ δεν είχε απελευθερωθεί ακόμα το πρώτο τους θύμα, ο Κινέζος έμπορος από τη Γαστούνη τον οποίο περιέφεραν σ' ένα πράσινο Honda Civic επί μία εβδομάδα.
Στο διώροφο αυτό σπίτι κρατούσαν επί 12 μέρες τη γυναίκα νηστική,  δεμένη χειροπόδαρα, φιμωμένη και με τα μάτια κλειστά, με αυτοκόλλητη ταινία. Την απελευθέρωσαν τα ξημερώματα της 30ής Οκτωβρίου στην εθνική οδό κοντά στην Πύλο, αφού οι συγγενείς της κατέθεσαν λίτρα σε κινέζικη τράπεζα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ

Η απαγωγή της 47χρονης Κινέζας από την Κυπαρισσία έγινε στις 7.10 το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου. Την άρπαξαν λίγο πριν μπει στο σπίτι της και με τη χρήση βίας την έβαλαν στο ίδιο αυτοκίνητο με το οποίο ένα περίπου μήνα νωρίτερα είχε απαχθεί και ο Κινέζος από τη Γαστούνη που απελευθερώθηκε στα Φιλιατρά.
Με κλεισμένα τα μάτια από την πρώτη στιγμή, η γυναίκα έζησε ένα πραγματικό θρίλερ επί 12 μέρες. Οι απαγωγείς, που απειλούσαν να αφαιρέσουν τη ζωή της γυναίκας, απαιτούσαν από την οικογένειά της ποσό 300.000 ευρώ. Ωστόσο η οικογένεια κατέθεσε τμηματικά σε αριθμό λογαριασμού κινέζικης τράπεζας -την οποία τους υπέδειξαν οι δράστες- το ποσό των 170.000 ευρώ.
Οταν οι απαγωγείς άφησαν τελικά τη γυναίκα ελεύθερη, τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου στην εθνική οδό, κοντά στην Πύλο, την εντόπισε σοκαρισμένη κι εξαντλημένη ένας αλλοδαπός περαστικός οδηγός. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μετέφερε μέχρι την Πύλο απ' όπου επικοινώνησε με την οικογένειά της.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας συνέβαλαν καθοριστικά μια πληροφορία για τον αριθμό του αυτοκινήτου των απαγωγέων αλλά και η κάρτα SIM του κινητού της γυναίκας, που βρέθηκε στο νοικιασμένο από τον Κινέζο σπίτι.
Να σημειωθεί πως η Αστυνομία δεν ενεπλάκη αμέσως στην υπόθεση, καθώς αν και υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας, η καταγγελία έγινε στην Ασφάλεια Αττικής από τον αδελφό της γυναίκας δυο μέρες μετά την απαγωγή της - προφανώς λόγω των απειλών των απαγωγέων για τη ζωή της.
Οι δράστες στις αρχές Νοεμβρίου έφυγαν από το διώροφο σπίτι στον Πύργο Λεύκτρου. Οσα όμως άφησαν πίσω τους αποτέλεσαν βασικό αντικείμενο της έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με επικεφαλής τον διοικητή, αστυνόμο Α' Παναγιώτη Πούπουζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς είχαν φροντίσει το σπίτι να βρίσκεται σε απόμερο σημείο, περιφραγμένο, ώστε να προφυλάσσονται από τυχόν αδιάκριτα βλέμματα. Από τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι μετά τη σύλληψη του Κινέζου, στις 18 Νοεμβρίου, πέραν της κάρτας SIM του κινητού της γυναίκας βρέθηκαν πολλά ακόμα αντικείμενα που διερευνώνται με σκοπό τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών, που παραμένουν άγνωστοι.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε για την εξιχνίαση της υπόθεσης χθες το απόγευμα ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Νίκος Μπάστας, διευκρίνισε πως από την προανάκριση δεν έχει προκύψει ότι το θύμα μπορεί να γνώριζε τους δράστες.
Ο 39χρονος Κινέζος που έχει συλληφθεί και θα προφυλακιστεί κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία κατά συναυτουργία.

http://eleftheriaonline.gr

το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου