Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Σουηδία: Αφίσα αθεϊστών θεωρεί τον σταυρό στην σουηδική σημαία ως ένδειξη ότι ακόμα υπάρχει ‘χριστιανική επιρροή’

Αφίσες αθεϊστών που έκαναν την εμφάνισή τους πέρσι, στο μετρό της πρωτεύουσας της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, έγραφαν «Ο Θεός πιθανότατα δεν υπάρχει» (‘Gud finns nog inte’). Οι αφίσες ‘έπαιζαν’ με την σουηδική σημαία, που την παρουσίαζαν ως ένδειξη ότι ακόμα υπάρχει «χριστιανική επιρροή» σε μία χώρα που θεωρείται ως το Νο 1 αθεϊστικό κράτος. (Την λίστα των top 10 αθεϊστικών κρατών βλέπε ΕΔΩ).
Πίσω από την διαφημιστική καμπάνα – που στην συνέχεια προστέθηκε και μία παραλλαγή της σουηδικής σημαίας με την ημισέληνο και το άστρο του Δαυίδ – κρύβεται η λεγόμενη Σουηδική Ένωση Ουμανιστών.
Η αφίσα έγραφε ότι 7 εκατομμύρια Σουηδοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι θρησκευόμενοι (από συνολικό πληθυσμό 9 εκατομμυρίων). Αλλά και πάλι, όπως λέει ο επιμέρους τίτλος της αφίσας, ο Θεός επηρεάζει τη ζωή μας και πάρα πολλοί πολίτες εξακολουθούν να υποστηρίζουν την πρώην κρατική εκκλησία (από το έτος 2000) με τη συμμετοχή τους ως εγγεγραμμένα μέλη και τους φόρους που πληρώνουν, ως αποτέλεσμα.
«Θέλουμε οι άνθρωποι να αναλογιστούνε το γεγονός ότι η θρησκεία παίζει έναν πιο σημαντικό ρόλο από ότι αντιλαμβάνονται», λέει ο Christer Sturmark, επικεφαλής της Ένωσης, σε μια συνέντευξή του στο Resume.se.
Δείτε ένα σχετικό βίντεοΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου