Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Ο σταλινισμός διασφαλίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!»

121210-hanna
Το ότι οι "σοβιετίες" έχουν ακόμη θαυμαστές στην Ελλάδα, το γνωρίζαμε. Το ότι όμως, η υφυπουργός Παιδείας Χριστοφιλοπούλου-Κάλερ, πιστεύει ότι με βάση τα εμβατήρια της ΕΣΣΔ θα... διασφαλιστεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια (!), ήταν κάτι που δεν μας πέρναγε ομολογουμένως από το νου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στο τέλος του Οκτωβρίου, διαβάσατε στις σελίδες της εφημερίδας μας μια αποκάλυψη, σχετικά με τον τρόπο που "λειτουργούν" κάποιοι καθηγητές στα σχολεία. Συγκεκριμένα, για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, όπου ο καθηγητής της μουσικής εν όψει της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, επέβαλε στους μαθητές της 4ης τάξεως να τραγουδήσουν κομμουνιστικά σοβιετικά εμβατήρια. Οι γονείς των μαθητών όπως ήταν αναμενόμενο έγιναν έξαλλοι με το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο κατήγγειλαν πάραυτα στη διευθύντρια του σχολείου. Ο συγκεκριμένος καθηγητής σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, όχι μόνο αμαύρωσε το εθνικό αίσθημα των μαθητών εν όψει της Εθνικής Επετείου, άλλα και αυτόκλητα ανέλαβε τον ρόλο του αριστερού «κομισάριου» στο ελληνικό σχολείο. Το ζήτημα όχι απλά έλαβε διαστάσεις, αλλά έφτασε και μέχρι τη Βουλή, μετά από ερώτηση του Θάνου Πλεύρη. Και ενώ όλοι θα περίμεναν να "τραβούσαν" λίγο το αυτί, έστω και υποκριτικά, στο συγκεκριμένο καθηγητή και να του ζητούσαν να είναι λίγο πιο "διακριτικός" όταν κάνει προπαγάνδα στα παιδάκια του Δημοτικού, η κυρία υφυπουργός έστειλε μια απάντηση στον Θάνο Πλεύρη, η οποία κυριολεκτικά μας έκανε να τραβάμε τα μαλλιά μας.
Ουσιαστικά η κυρία υφυπουργός "νομιμοποιεί" την πολιτική προπαγάνδα μέσα στα σχολεία. Μιλάμε για "μεγάλο αδελφό" χωρίς πλέον προκαλύμματα. Διαβάστε τι γράφει στην απάντησή της: "Το σχολείο βασιζόμενο στα σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα, στοχεύει στην αλληλεπίδραση μαθητών - εκπαιδευτικών, μέσω της ενεργητικής-βιωματικής μάθησης, αποσκοπώντας στην αλλαγή στάσεων και στην υιοθέτηση δημοκρατικών προτύπων συμπεριφοράς, ώστε οι μαθητές να διαμορφώσουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές, μεταξύ άλλων σε ζητήματα της καθημερινής ζωής, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την παγκόσμια ειρήνη και τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και γενικότερα τη φυσική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου." Και όλα αυτά, μέσω της διδασκαλίας σταλινικών εμβατηρίων!
Δεν ξέρει κανείς από που να αρχίσει και πού να τελειώσει! Την ίδια στιγμή που ο κομμουνισμός έχει καταδικαστεί στις ίδιες τις χώρες που κάποτε κυριάρχησαν, την ίδια στιγμή που η Ρωσική Δούμα αποδέχεται ότι το Κατύν ήταν ένα σταλινικό έγκλημα, στην Ελλάδα η αρμόδια υφυπουργός πιστεύει ότι η σοβιετικού τύπου προπαγάνδα, θα διαμορφώσει θετικές συμπεριφορές σε Ελληνόπουλα δέκα και 11 ετών. Βέβαια, λίγο πιο κάτω για να καλύψει και τα νώτα της, αναφέρει ότι η "προετοιμασία" ήταν για την εορτή της 17ης Νοεμβρίου. Βέβαια... Γιατί να ασχοληθούν με την 28η Οκτωβρίου, όταν υπάρχει η 17η Νοεμβρίου; Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων...

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου