Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Ασκήσεις ανακατάληψης "μικρού νησιού" την ίδια μέρα που αποκαλύφθηκαν τα τουρκικά σχέδια! (φωτό)

Image

Ασκήσεις ανακατάληψης βραχονησίδας και μικρού νησιού της από ειδικές μονάδες του ΕΤΑ και των αμφίβιων καταδρομένων, έδωσε ξαφνικά σήμερα στην δημοσιότητα το ΓΕΣ, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των σχεδίων για κατάληψη μικορύ νησιού από το τουρκικό Ναυτικό! Ένα μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης άσκησης εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακατάληψης βραχονησίδων και νήσου με ταχεία κίνηση άφεσης φουσκωτού από ελικόπτερο Chinook αλλά και ελεύθερη πτώση μονάδων αλεξιπτωτιστών στη θάλασσα. Σίγουρα η σύμπτωση είναι πολύ μεγάλη και δείχνει ότι το ΓΕΣ είχε την σχετική πληροφόρηση...
Η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των Μονάδων Αμφίβιων Καταδρομών και των ΕΤΑ περικλείει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως είναι οι πτώσεις με αλεξίπτωτο και  θαλάσσια εκπαίδευση που περιλαμβάνει υποβρύχιες δραστηριότητες.
Οι μονάδες αμφίβιων καταδρομών αρχικά (22 Μαίου 1988) συγκροτήθηκαν στο πλαίσιο του 13ου Συντάγματος Αμφίβιων Καταδρομών (ΣΑΚ) Το 1996 η Ζ’ ΜΑΚ υπήχθη στο 13ο ΣΑΚ και δύο χρόνια αργότερα το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).
Το 2001 με απόφαση του ΓΕΣ το 13ο ΣΑΚ αναδιοργανώθηκε σε 13η Διοίκηση Εδικών Επιχειρήσεων σε επίπεδο Ταξιαρχίας, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2005 η 13η ΔΕΕ υπάχθηκε οργανικά στο Β’ Σώμα Στρατού. Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μονάδων της 13ης ΔΕΕ μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Image
Image
Image
Image
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου