Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Δεν δέχεται τον αμερικανό πρέσβη στη χώρα!

"Να πιεί έναν καφέ στο αεροδρόμιο και να φύγει αλλά στη χώρα δεν θα μπει ο κ. Πάλμερ" δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας για τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα του.

 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ Λάρι Πάλμερ, τον οποίο κατηγόρησε για "έλλειψη σεβασμού" απέναντι στην κυβέρνησή του. "Ο κ. Πάλμερ δεν θα έλθει εδώ", δήλωσε ο Τσάβες σε συνάντηση με νέα μέλη του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας.

"Εάν έλθει θα πρέπει να τον σταματήσουμε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαϊκετία. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μαντούρο θα του προσφέρει ένα καφέ εκ μέρους μου και ύστερα άντε γειά. Δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα αυτή", πρόσθεσε ο Ούγκο Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι εξέφρασε γραπτώς στην Ουάσινγκτον τη θέση της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με τον Τσάβες, ο Πάλμερ με τα σχόλιά του στέρησε ο ίδιος από τον εαυτό του τα διαπιστευτήριά του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναφερόταν στα σχόλια του Πάλμερ κατά την αξιολόγησή του ως πρεσβευτή από την αμερικανική Γερουσία σύμφωνα με τα οποία, κολομβιανοί αντάρτες βρίσκονται στο έδαφος της Βενεζουέλας και η Κούβα ασκεί επιρροή στις ένοπλες δυνάμεις της Βενζουέλας το ηθικό των οποίων είναι χαμηλό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου