Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Επιστημονικοί φορείς κατά των μέτρων της κυβέρνησης

Υπάρχει επίθεση κατά όλων σχεδόν των κοινωνικών στρωμάτων

Σε σημερινή συνάντηση των προέδρων των επιστημονικών φορέων μηχανικών, δικηγόρων, φαρμακοποιών και συμβολαιογράφων, αποφασίσθηκε – σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους – «η από κοινού δράση για την αντιμετώπιση της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί εναντίον όλων σχεδόν των κοινωνικών στρωμάτων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι επιστήμονες».

«Η προσπάθεια απαξίωσης, ισοπέδωσης και κατασυκοφάντησης κλάδων και εργαζομένων, που αποπειρώνται να υπερασπισθούν το χώρο τους, τα δικαιώματά τους, την ίδια τους την υπόσταση, δεν μένει αναπάντητη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι τέσσερις φορείς αναφέρουν:


«Διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα, δηλαδή την ύπαρξη και λειτουργία μας, ως Επιστημονικών Συλλόγων, ως εργαζομένων και συνειδητοποιημένων πολιτών και αντιδρούμε σε κάθε απόπειρα αποδόμησής μας, ως συνόλου και ως ατόμων. Βαδίζοντας στα πλαίσια της διακήρυξης της 20ης Απριλίου 2010, επιβεβαιώνουμε, στις κρίσιμες μέρες που βαδίζει ο τόπος, το σκοπό μας, που είναι η ενίσχυση και εδραίωση των θεσμών στην βάση της αξιοκρατίας και την υπεράσπιση του Ελληνικού Συντάγματος και ιδία του άρθρου 120 αυτού».

«Διατρανώνουμε την άρνησή μας να αποδεχθούμε το έλλειμμα αξιών που, υποθαλπόμενο, διευρύνεται και δηλώνουμε δυναμικά ΟΧΙ στην ισοπέδωση που σκοπούμενα επιχειρείται από δυνάμεις ξένες προς την παράδοση και τον νομικό μας πολιτισμό».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπιρτζής, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτριος Παξινός, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου