Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Πάτρα: Πετροπόλεμος μεταξύ λιμενικών και μεταναστών,με τραυματία έναν αλλοδαπό

Οι επιθετικές συμπεριφορές είναι πλεόν καθημερινό φαινόμενο στην στο λιμάνι της πόλης.

Συνελήφθη, χθες στις 19.30, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 30χρονος αλλοδαπός. Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός, ενώ εντοπίστηκε κρυμμένος στα ημιαξόνια φορτηγού οχήματος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές στελέχους του Λιμενικού Σώματος και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, αντιστάθηκε κατά τη διαδικασία σύλληψης, απωθώντας και σπρώχνοντας το εν λόγω στέλεχος Λ.Σ. .Οι μετανάστες πολιορκούν την λιμενική ζώνη της Πάτρας ενώ παράλληλα επιτίθονται στους λιμενικούς πετώντας πέτρες και ότι άλλο βρουν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των λιμενικών οι άνθρωποι αυτοί έχουν μένος εναντίων του προσωπικού γιατί πηγαίνουν στο λιμάνι προσπαθώντας να ταξιδέψουν λαθραία για την Ιταλία.


Η συμπεριφορά τους θέτει όμως σε κίνδυνο την υλικοτενική δομή του λιμανιού, την σωματική ακεραιότητα των λιμενικών αλλά και των δεκάδων επιβατών που βρίσκονται καθημερινά στο χώρο.

Όταν οι μετανάστες εμποδίζονται να "τρυπώσουν" σε κάποιο φορτηγό και εντοπίζονται, οι υπόλοιποι συγκεντρώνονται έξω από το λιμάνι και απαιτουν να μπουν μέσα δημιουργώντας συμπλοκές.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής, ήταν, όπως επισημαίνει του Υπουργείο, να τραυματιστεί ελαφριά ο 30χρονος και να μεταφερθεί, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Π.Γ.Ν. Πατρών, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθε κανονικά.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου