Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα…

Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!
Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».
Ανεξάρτητα από το αν το πραγματοποιήσουν ή όχι, σημασία έχει το γεγονός ότι «ξύνουν» πληγές. Και φανερώνουν την πρόθεσή τους να μην σταματήσουν τις εντελώς αβάσιμες διεκδικήσεις τους.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΠΕΡΙΣΑ
Ωστόσο  ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από την… πίεση των «Τσάμηδων»,  όπως και από την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», δήλωσε ότι «μια νέα αλλαγή συνόρων στη περιοχή θα ήταν η αιτία να χαθεί η Ευρωπαϊκή μας προοπτική τα επόμενα 20 χρόνια».
Και πρόσθεσε: «Η θέση της Αλβανίας είναι σαφής, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την είσοδο στην Ε.Ε, και η όποια επιπλέον αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα αποθαρρύνει τους στόχους μας. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αρχές της Ε.Ε και να συνεργαστούμε με τις γειτονικές μας χώρες, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα και η μετακίνηση πολιτών διαφορετικών χωρών να γίνεται ελεύθερα».
Η στάση του αυτή, όμως, δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ο Σαλί Μπερίσα συνεργάζεται με το κόμμα των «Τσάμηδων» και δεν αποδοκιμάζει δημόσια τις σοβινιστικές απόψεις τους.
Πηγή: Πρωινός Λόγος
 

1 σχόλιο:

 1. ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ,ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΓΥΦΤΟΦΥΛΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ.
  ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;ΓΥΦΤΟΙ Η ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ;
  ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.
  ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΧΑΒΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή