Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Μαγευτικά μέρη του κόσμου

ΔΕΙΤΕ: Αξίζει να τα επισκεφθείτε

Τα αρχαιολογικά μνημεία των χωρών του κόσμου είναι άξια θαυμασμού και προκαλούν εντύπωση σε χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται.


Τα αγάλματα αυτά βρίσκονται στην Κίνα στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα, και παριστάνουν  το στρατό του πρώτου αυτοκράτορα της χώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι στρατιώτες ήταν περίπου 8.000, με 130 άρματα και 520 άλογα, η πλειοψηφία των οποίων θάβεται ακόμα στα κοιλώματα.


Το Nazca Lines είναι μια σειρά αρχαίων ιερογλυφικών που βρίσκεται στην έρημο Nazca στο νότιο Περού και ανήκουν στον κατάλογο της UNESCO και χρονολογείται μεταξύ 400 και 650 μ.Χ


Η L'Anse aux Meadows είναι μια αρχαιολογική περιοχή στον Καναδά που ανακαλύφθηκε το 1960. Η περιοχή παραμένει η μόνη ευρέως αποδεκτή περίπτωση υπερωκεάνιας επαφής.Οι αρχαιολόγοι κατέληξαν ότι η περιοχή είναι προέλευσης Νορβηγών λόγω των οριστικών ομοιοτήτων που βρίσκονται στον τόπο.


Το Teotihuacan στο Μεξικό, είναι μια τεράστια αρχαιολογική περιοχή  που περιέχει κάποιες από τις μεγαλύτερες πυραμίδες, ενώ είναι γνωστό και για τα μεγάλα κατοικημένα συγκροτήματά του, τη «λεωφόρο των νεκρών», και για τις καλά συντηρημένες τοιχογραφίες.
 

Το μνημείο αυτό βρίσκεται στην Κεντρική Ινδία και είναι αρχαιολογικός χώρος γνωστός για τους γλυπτούς ναούς του που είναι αφιερωμένοι σε πατριάρχες της χώρας. Τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, οι ναοί είναι πλουσιοπάροχα σκαλισμένοι με εξαιρετική αισθητική.


Το μνημείο αυτό βρίσκεται στη Νότια Αγγλία και  είναι ένας προϊστορικός, μυστήριος κύκλος όρθιων πετρών που ξεκίνησε πριν από 5.000 χρόνια. Η μεγάλη ηλικία, η ογκώδης κλίμακα και ο μυστήριος σκοπός του μνημείου, αναγκάζουν εκατομμύρια επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου να το επισκέπτονται.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου