Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Ε.Ε μέσω Ελλάδας «βλέπουν» τα Σκόπια

Την υποστήριξη της Αθήνας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την Ε.Ε, ζητά με επιστολή του στον Δημήτρη Δρούτσα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Ενόψει των επικείμενων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Μιλόσοσκι ζητεί από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να συμβάλλει στην αναζωογόνηση της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της περιοχής.
"Η χώρα μου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κρίνεται κατάλληλη για να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ενώ εδώ και πέντε χρόνια είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, χωρίς έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η κατάσταση αυτή είναι αφόρητη τόσο για μία υποψήφια χώρα η οποία τον επόμενο μήνα θα καθιερώσει την πλήρη εμπορική σύζευξη με την ΕΕ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης, όσο και για την αξιοπιστία της ΕΕ και της πολιτικής για τη διεύρυνση", σημειώνει στην επιστολή του ο κ.Μιλόσοσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται και στην ανάγκη εμπέδωσης ενός κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών για την επίλυση της διμερούς διαφορές με στόχο μια βιώσιμη λύση προς όφελος της περιφερειακής και της ευρωπαϊκής σταθερότητας.
Στην Αθήνα ,πάντως, έγινε γνωστό πως η εν λόγω επιστολή δεν έχει παραληφθεί ακόμη από τον Υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου