Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

17 συλλήψεις και 160 προσαγωγές για εμπορία γυναικών!...Εξάρθρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σωματεμπορείας

http://img.protothema.gr/D187634A42AE9469F7E2CBEF1EB0F5C7.jpgΈνα γιγαντιαίο ροζ κύκλωμα, οργανωμένο και δομημένο στα πρότυπα της μαφίας εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής μετά από έρευνες πολλών μηνών.

Δεκαεφτά άτομα συνελήφθησαν μετά από παράλληλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Αθήνα και επαρχία, 160 άτομα προσήχθησαν και ανακρίνονται ενώ εκείνο που πραγματικά εντυπωσιάζει, είναι το τεράστιο δίκτυο με το οποίο ξέπλενε το βρώμικο χρήμα η μαφιόζικη ομάδα. Νόμιμες επιχειρήσεις, off shore εταιρείες, ακίνητα στήθηκαν και αποκτήθηκαν από τα εκατομμύρια ευρώ της ροζ βιομηχανίας, ενώ δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν «επενδύσεις» έχουν γίνει και σε χώρες του εξωτερικού.

Τρία μέλη του κυκλώματος είχαν στο παρελθόν πέσει και πάλι στα δίχτυα του νόμου για μαστροπεία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος χωρίς όμως ποτέ να μπουν φυλακή. Οι πληροφορίες από την Αστυνομία λένε πως το εύρος της υπόθεσης δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί καθώς όλη η επιχείρηση στήθηκε σε συνεργασία με τη ρωσική Αστυνομία και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


 Όπως έγινε γνωστό, οι Έλληνες μαστροποί έρχονταν σε επαφή με Ρώσους «συναδέλφους» τους και έκλειναν τις μεγάλες δουλειές. Δηλαδή, την «εισαγωγή» νεαρών καλλίγραμμων γυναικών, τις οποίες στη συνέχεια έριχναν σε στριπτιζάδικα ως χορεύτριες ενώ παράλληλα τις ανάγκαζαν να εκδίδονται.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, το κύκλωμα ήλεγχε περίπου το 80% των γυναικών από χώρες της ανατολικής Ευρώπης τις οποίες εκμεταλλεύονται οι σωματέμποροι στην Ελλάδα.
Π/Θ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου