Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών που έκανε απαγωγές μεταναστών


Θρίλερ με την απαγωγή 8 Πακιστανών! Τους κρατούσαν φυλακισμένους για έναν ολόκληρο μήνα!


Βρέθηκαν σε πτηνοτροφείο της Θήβας!

Σπείρα Πακιστανών που κρατούσε ομοεθνείς ομήρους στη Θήβα, ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ένας από τους οκτώ απαχθέντες τηλεφώνησε στο «112» και δήλωσε την απαγωγή του, ενημερώνοντας ότι κρατείται μαζί με άλλα επτά άτομα σε πτηνοτροφείο στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.


Σύμφωνα με την προανάκριση που ακολούθησε τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των οκτώ Πακιστανών στην περιοχή Τάχι Θηβών, η περιπέτεια των «8» ξεκίνησε τον Αύγουστο, όταν και πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς, πέντε Πακιστανοί τούς έβαλαν σε αυτοκίνητα και τους μετέφεραν σε άγνωστη περιοχή, όπου και παρέμειναν όμηροι έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με συγγενείς των απαχθέντων, από τους οποίους ζήτησαν το ποσό των 10.000 ευρώ για καθέναν από τους «8».

Τα χρήματα καταβλήθηκαν στους απαγωγείς, οι οποίοι, όμως, αντί να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους, τους παρέδωσαν σε άλλους Πακιστανούς, οι οποίοι, με τη σειρά τους, οδήγησαν τους απαχθέντες στην περιοχή της Θήβας.
Στη Θήβα κρατήθηκαν σε εγκαταλελειμμένη πτηνοτροφική μονάδα, την οποία ενοικίαζε ένας 59χρονος Πακιστανός, ενώ ρόλο φρουρού διαδραμάτιζαν ένας 32χρονος και ένας 46χρονος, επίσης Πακιστανοί.

Οι τελευταίοι τρεις ζήτησαν και αυτοί λύτρα, ύψους 6.000 ευρώ για καθέναν από τους 8 απαχθέντες.
Μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Θήβα, συνελήφθη ο 59χρονος Πακιστανός, ενώ αναζητούνται οι δύο «φρουροί».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου