Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Προεκλογική εκδήλωση της "Ελεύθερης Αθήνας"

Στο ξενοδοχείο President, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του δημοτικού συνδυασμού "Ελεύθερη Αθήνα". Στον χώρο ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται αρκετή ώρα πριν την ώρα έναρξης των ομιλιών.
Την εκδήλωση άνοιξε εκπρόσωπος της "Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας", η οποία όπως είπε ήταν η "μήτρα" που γέννησε τον συνδυασμό "Ελεύθερη Αθήνα" και ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντική είναι η αντίσταση των απλών ανθρώπων σε καθημερινό επίπεδο.
Ενώ η εκδήλωση συνεχιζόταν, είχαμε ένταση και διακοπή της για περίπου 15 λεπτά καθώς περίπου 10 άτομα, οπαδοί άλλου δημοτικού συνδυασμού θέλησαν να πάρουν τα μικρόφωνα και επιτέθηκαν φραστικά κατά των οργανωτών της εκδήλωσης. Για τα 15 λεπτά, στην αίθουσα επικρατούσε πανδαιμόνιο, με τον περισσότερο κόσμο όρθιο να φωνάζει και να γιουχάρει, ενώ ευτυχώς ο εκνευρισμός που υπήρχε, δεν οδήγησε σε περαιτέρω συγκρούσεις. Μετά την αποχώρησή τους, η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά και στο βήμα βρέθηκε, για να "ηρεμήσει" την κατάσταση ο γνωστός εκδότης Γιάννης Σχοινάς. Επίσης μίλησε και ο γνωστός για την ευαισθησία του στο μεταναστευτικό καθηγητής Ρωμανός αλλά και ο Τάσσος Χατζηπαράσχου.

Την εκδήλωση έκλεισε, μιλώντας για αρκετή ώρα, αλλά δίχως να κουράσει καθόλου το κοινό - που μάλιστα συμμετείχε - ο Σπύρος Χατζάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στα παιχνίδια που παίζουν με το "μεταναστευτικό" οι "real estate πολιτικοί" όπως τους ονόμασε, προκειμένου να εξασφαλίζουν χώρο για τα οικονομικά τους παιχνίδια, υποβαθμίζοντας τις γειτονιές της Αθήνας. Ως κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της "Ελεύθερης Αθήνας" καθιέρωσε το Γιωργο Go Home και έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις επερχόμενες εκλογές. Ανάμεσα στις προτάσεις του για τον Δήμο Αθηναίων, αυτή που έκλεψε την παράσταση, ήταν η δημιουργία μιας "Τράπεζας Αθηναίων" που σκοπό θα είχε να περιορίσει την καταλήστευση των πολιτών από το τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου