Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Γαλλία-αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από αλλοδαπούς που σκοτώνουν αστυνομικούς


Η γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε σήμερα άρθρο που προβλέπει την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από τους αλλοδαπούς που την έχουν αποκτήσει την τελευταία δεκαετία και έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία εργαζόμενου της δημόσιας τάξης.

Αυτό το άρθρο του νομοσχεδίου για τη μετανάστευση, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε βουλευτές της αριστεράς, αλλά και σε κάποιους της δεξιάς, υιοθετήθηκε με 75 ψήφους υπέρ και 57 κατά, έπειτα από τρίωρη συζήτηση.

Το νομοσχέδιο, το πέμπτο για τη μετανάστευση τα τελευταία επτά χρόνια, αναμένεται να υιοθετηθεί από την Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια επίσημης ψηφοφορίας στις 12 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με το νόμο του 1998, ένας αλλοδαπός που έχει αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα μπορεί να τη χάσει, μόνο αν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Πλέον θα αφαιρείται η γαλλική υπηκοότητα από οποιονδήποτε αλλοδαπό την έχει για λιγότερο από 10 χρόνια και δολοφονήσει αστυνομικό, δικαστή ή πυροσβέστη.

«Απαράδεκτο, κυνικό μέτρο που δεν θα ωφελήσει κανέναν», το χαρακτήρισαν από την πλευρά τους βουλευτές της αριστεράς, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί την άκρα δεξιά.

Εξάλλου έχουν ετοιμάσει την προσφυγή που θα καταθέσουν στο Συνταγματικό Συμβούλιο, εκτιμώντας ότι αυτό το μέτρο παραβιάζει το πρώτο άρθρο του Συντάγματος για την ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στο νόμο. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου