Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αιφνιδιαστικές μαζικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά

ImageΜαζικές παραβιάσεις από τέσσερις τετράδες τουρκικών μαχητικών που εκτελούσαν συνδυασμένες αποστολές προσβολής στόχων επιφανείας και αεροπορικής υπεροχής σημειώθηκαν σήμερα μετά από αρκετό καιρό στο Αιγαίο. Οι ασκήσεις (Aegean COMAO) ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με δύο τετράδες και τελείωσαν αργά το απόγευμα από άλλες δύο τετράδες τουρκικών μαχητικών με συνολικό αποτέλεσμα 19 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Τα ελληνικά μαχητικά κατόπιν εντολών κρατήθηκαν μακριά από τα τουρκικά και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξαν εμπλοκές. Όλη η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο Συνολικά είχαμε 16 τουρκικά μαχητικά (8 F-16 και 8 F-4E Terminator) και ένα τουρκικό ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας. Από αυτά τα τέσσερα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και εκτός από τις 19 παραβιάσεις είχαμε και 3 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά μαχητικά προέρχονται από το αεροδρόμιο της  Μπαντίρμα, του Μπαλίκεσιρ, ενώ τα F-4 προέρχονται από το Εσκί Σεχίρ (111 Filo) που απέχει 325 χλμ από τις ακτές του Αιγαίου και μπήκαν από το πέρασμα μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και Λέσβου-Χίου. Η δεύτερη πρωινήν τετράδα εξήλθε από την περιοχή του Φαρμακονησίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου