Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τη Θράκη πρόκειται να επισκεφτεί ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ

ImageΚαταφθάνει  αυτή τη βδομάδα στη Θράκη ο αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ (Εθνικιστικής Δράσης), Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (στο οποίο ανήκουν και οι περιβόητοι "Γκρίζοι Λύκοι" που δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ το 1996) θα παραμείνει στη Θράκη για μερικές μέρες, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και χώρες των Βαλκανίων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Θράκη ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα συναντηθεί με πολιτικούς και παράγοντες της Μουσουλμανικής Μειονότητας. Πρόκειται για το δεύτερο Τούρκο πολιτικό που επισκέπτεται τη Θράκη μετά τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί το γεγονός ότι η επίσκεψη του ηγέτη του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος στη φωτογραφία φαίνεται να σχηματίζει με τα δάχτυλα του το σύμβολο των γκρίζων λύκων, θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος για την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.



Αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι η πρόσφατη προσπάθεια του Κρίς Σπύρου και ομάδας ελληνοαμερικανών ομογενών να λειτουργήσουν στον ναό της Αγίας Σοφίας απαγορεύτηκε από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία δικαιολόγησε την πράξη της αυτή ισχυριζόμενη ότι η κίνηση των ελλήνων ομογενών θα μπορούσε να διαταράξει την τάξη στην Κωνσταντινούπολη.
Με βάση αυτή την τοποθέτηση της τουρκικής κυβέρνησης το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η επίσκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Θράκη δεν αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την διατάραξη της τάξης στην περιοχή αυτή, ειδικότερα δε όταν αυτή πραγματοποιείται εν μέσω εκλογικής περιόδου.
Οι εθνικιστικές τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος καθώς και η καταδικαστέες ακόμα και μέσα στην Τουρκία ακραίες θέσεις της νεολαίας του κόμματος του, των Γκρίζων Λύκων, θα έπρεπε να προβληματίσουν την ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ και των Αρχών Ασφαλείας όσον αφορά την επίσκεψη του Μπαχτσελί στη Θράκη.
Μόλις πριν από δύο μήνες άλλωστε πυρήνες τουρκικών εθνικιστικών κύκλων είχαν αφήσει τα σημάδια τους σε κεντρικούς τοίχους στο χωριό Αρίσβη στα ανατολικά του Νομού Ροδόπης γράφοντας συνθήματα όπως «Έλληνες έξω από την Θράκη».
Τον περασμένο Ιανουάριο στο ίδιο χωριό της Ροδόπης στην Αρίσβη, άγνωστοι ζωγράφισαν την «σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης» στον τοίχο εγκαταλειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης.
Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν δυστυχώς ότι στην περιοχή υπάρχουν άτομα που δεν επιθυμούν την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων θυμίζοντας τις προσπάθειες των τουρκικών εθνικιστικών οργανώσεων καθώς και της ΜΙΤ στην Κύπρο τη δεκαετία του 1960.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου