Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητούν τον θάνατο αυτών που καίνε το Κοράνι

Δύο σημαντικοί ιρανοί κληρικοί ζήτησαν σήμερα τον θάνατο αυτών που καίνε το Κοράνι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ενώ πολλές εκατοντάδες άτομα διαμαρτύρονταν έξω από την πρεσβεία της Ελβετίας, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Τεχεράνη.

«Από τη σκοπιά της νομολογίας, είναι υποχρεωτικό και απαραίτητο να αντιτασσόμεθα σε τέτοιες σκέψεις και είναι υποχρεωτικό να σκοτώνουμε αυτούς που έκαναν την πράξη αυτή», δήλωσε ο Αγιατολάχ Χοσέιν Νούρι Χαμεντανί, σύμφωνα με το Fars.

Τα ίδια υποστηρίζει και ο Αγιατολάχ Νάσερ Μακαρέμ Σιραζί σύμφωνα με τον οποίο μια τέτοια απόφαση πρέπει να λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με «θρησκευτικό δικαστή».


«Το αίμα του ατόμου που καίει (αντίγραφο του) Κορανίου μπορεί οπωσδήποτε να χυθεί. Όμως για αυτό το θέμα, καμία δράση δεν μπορεί να αναληφθεί χωρίς την άδεια ενός θρησκευτικού δικαστή», δήλωσε στο Fars ο Αγατολάχ Σιραζί.

Ιρανοί αξιωματούχοι συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχαν χαρακτηρίσει «σιωνιστική συνωμοσία» το σχέδιο μιας αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίγραφα του Κορανίου κατά την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο εξτρεμιστής πάστορας της εκκλησίας αυτής παραιτήθηκε από την πραγματοποίηση της απειλής του, να κάψει τα αντίγραφα του Κορανίου, αλλά μια μικρή ομάδα Χριστιανών έσκισε μερικές σελίδες από ένα Κοράνι μπροστά στον Λευκό Οίκο το Σάββατο.

Περίπου 500 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα εναντίον των ΗΠΑ μπροστά στην Ελβετική πρεσβεία στην Τεχεράνη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εκκλήσεις για κάψιμο του Κορανίου.
zougla
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου