Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα Αφρικανών που προμήθευε ναρκωτικά τα στέκια της Αθήνας

Εκατό αστυνομικοί με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι επέτρεψαν με δικαστικά βουλεύματα την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και βιντεοσκόπησης, οργάνωσαν και εκτέλεσαν με πλήρη επιτυχία μια από τις πιο μεγάλες και αθόρυβες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση εμπόρων ναρκωτικών που πουλούσαν την «πρέζα» στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν προσαχθεί πάνω από 65 άτομα και έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 47, με καταγωγή από τη Νιγηρία, τη Σομαλία και το Σουδάν. 

Με ορμητήριο τους χώρους γύρω από το Πολυτεχνείο και την οδό Τοσίτσα, πουλούσαν θάνατο. Η επιχείρηση άρχισε να εκτυλίσσεται το βράδυ της Κυριακής και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αφού εξακολουθούν να σχηματίζονται δικογραφίες και να γίνονται κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια υπόπτων και συλληφθέντων, με την παρουσία πάντα εισαγγελικών λειτουργών. Μάλιστα, χθες το βράδυ έκλεισε για 10 λεπτά η οδός Πατησίων. Στην επιχείρηση πήραν μέρος αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κολωνού.


Οι έμποροι ναρκωτικών, υπό τον κίνδυνο κάθε φορά να συλληφθούν από τους αστυνομικούς, είχαν εφαρμόσει ένα ανατριχιαστικό κόλπο. Κατάπιναν την ηρωίνη και μετά τους ελέγχους υποβάλλονταν σε σκόπιμη εκκένωση του στομαχιού. Στη συνέχεια έπαιρναν την «πρέζα» και την πουλούσαν στα στέκια των εξηρτημένων ατόμων στο κέντρο της πόλης. Αναλυτικές ανακοινώσεις για τη υπόθεση αναμένονται από την Ασφάλεια Αττικής.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου