Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Παιδιά που κακοποιήθηκαν από κληρικούς αυτοκτόνησαν!

Αποκαλύψεις-σοκ στο Βέλγιο
Δεκατρείς τουλάχιστον αυτοκτονίες ανήλικων παιδιών,  τα περισσότερα από τα οποία ήταν κάτω των 15 ετών και ως επί τω πλείστον αγόρια,  έχουν καταγραφεί στο βάθος των τελευταίων δεκαετιών,  έπειτα από έρευνα επιτροπής που έχει συσταθεί για θέματα παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου.

Οι συνταρακτικές  αποκαλύψεις για το εύρος της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο «άβατο» των …Αγίων συγκλονίζουν την κοινή γνώμη και μάλιστα η συγκεκριμένη χώρα συνταράσσεται χρόνια τώρα από τέτοιου είδους πραγματικά φρικιαστικές αποκαλύψεις.


Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η επιτροπή έχουν εξεταστεί μαρτυρίες  488 ανθρώπων, με λεπτομέρειες για το πώς κακοποιήθηκαν τα θύματα, ενώ περιλαμβάνει και την κατάθεση ενός ατόμου που δηλώνει ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από την ηλικία των δύο ετών.

Τα άτυχα ταλαιπωρημένα θύματα των παιδεραστών ιερέων είναι μόνο ένα δείγμα από τις «μυστικές λειτουργίες» που έφερε στο φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη έκθεση, ενώ κρούσματα κακοποίησης σημειώθηκαν σχεδόν σε κάθε αρχιεπισκοπή του Βελγίου!

Η πλειοψηφία των υποθέσεων αφορά σε πράξεις παιδεραστίας που διαπράχθηκαν από τη δεκαετία του 1950 ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980 από ιερείς, αλλά και θεολόγους ή συνοδούς χριστιανικών οργανώσεων νέων.

Η έκθεση της επιτροπής παραμένει ημιτελής, καθώς τα αρχεία της κατασχέθηκαν στη διάρκεια αστυνομικής εφόδου που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου και η οποία ανάγκασε την επιτροπή να τερματίσει το έργο της, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται από την Καθολική Εκκλησία να ανακοινώσει πώς θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι έρευνες της επιτροπής.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου