Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Στo 40% θα φτάσει η μείωση των εισοδημάτων


Κάποιος που προγραμμάτισε τη ζωή του, πήρε δάνεια, έστειλε να σπουδάσει το παιδί του, έχει φροντιστήρια, σχολεία, έξοδα διαβίωσης υπέρογκα έκανε μέχρι σήμερα το… σ…το παξιμάδι που λένε και στο χωριό μου και τα έβγαζε πέρα.
Περίμενε το καλάθι από το χωριό, έκρυβε και κανένα ευρώ από την εφορία, είχε κάνα δύο δουλειές να συμπληρώσει το εισόδημα και ζούσε ικανοποιητικά, χωρίς χλιδές και αμερικανικά όνειρα. Με τα 100 ευρώ (το ποσό είναι ενδεικτικό).
Ηρθε λοιπόν η σοσιαλιστική κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα 100 να τα κάνει 120, να βελτιώσει τη ζωή του πολίτη, να τον κάνει να αισθανθεί πιο ασφαλής, να ανοιχτεί να ζήσει καλύτερα χωρίς απαραίτητα να κάνει καμιά λοβιτούρα, ούτε να γίνει ξαφνικά… εφοπλιστής. Και μέσα σε 15 μήνες η ζωή πολλών άλλαξε άρδην. Για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που είδαν μειώσεις μισθών απίστευτες και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που είδαν απολύσεις και επιχειρησιακές συμβάσεις κάτω από το τραπέζι.
Στο δημόσιο, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, η μείωση του εισοδήματος μόνο το 2010 κυμαίνεται από 25% έως 30% και με την πρόβλεψη για το 2011 θα φτάσει το 40%. Με τη σοσιαλιστική αριθμητική δηλαδή ο υπάλληλος θα πρέπει να ζήσει το ίδιο, όχι με 100 αλλά με 60 ευρώ. Του περικόπηκε ο μισθός, του κόπηκαν τα επιδόματα, περιμένει το ενιαίο μισθολόγιο, αυξάνονται τα προϊόντα και το εισόδημά του εξανεμίστηκε. Η κυβέρνηση βρήκε την εύκολη λύση, του υπαλλήλους που έχουν σίγουρη δουλειά, τους στοχοποίησε, τους ανακήρυξε υπαίτιους της κατάντιας της χώρας, έβαλε τον Πάγκαλο να τους πει κοπρίτες, έπαιξε με το αίσθημα αηδίας και αδικίας που έχουν χιλιάδες Ελληνες που έρχονται σε επαφή με το δημόσιο τομέα.

Ξαφνικά λοιπόν ο υπάλληλος είδε να ανατρέπεται η ζωή του διότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, που αμφιβάλλουμε να έχει δουλέψει κάπου, είπε ότι πρέπει να γίνουν περικοπές. Πήρε ψαλίδι το 2010 και για φέτος πήρε και τσεκούρι για να κόψει επιπλέον 400 εκατ. ευρώ. Δεν έφταναν όμως οι περικοπές ήρθαν και οι αυξήσεις, με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ. Τα πάντα έχουν πάρει την ανηφόρα εκτός από κάτι… ζάχαρες και γάλατα ιδιωτικής ετικέτας και αμφίβολης ποιότητας. (που χάθηκε άραγε ο Κάλαχαν της αγοράς, κ. Χρυσοχοϊδης;)
Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία τον περασμένο Αύγουστο σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2009 σημειώθηκαν οι εξής αυξήσεις:
Στην βενζίνη 32,9%, στα τέλη κυκλοφορίας 28,7%, στα τιμολόγια της ΔΕΗ 7,2% και στη, νοσοκομειακή περίθαλψη 6,9%. Και ακολούθησαν κι άλλες αυξήσεις αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές. Η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι οι απώλειες λόγο του πληθωρισμού θα φτάσουν το 5% του εισοδήματος
Τι να πει κανείς για τον ιδιωτικό τομέα. Εκεί, εκτός από τις μαζικές απολύσεις έχουμε και τις μαζικές ατομικές συμβάσεις που δεν ανακοινώνονται ποτέ. Αγνωστο, λοιπόν να πει κανείς πόσα χρήματα έχασαν, αλλά σίγουρα έχουν χάσει το 20%-30%.
Σε τραγική κατάσταση και οι συνταξιούχοι. Ολοι είδαν τις απολαβές τους να παραμένουν παγωμένες, σε άλλους να μειώνονται και σε άλλους να έρχεται νέο τσεκούρι.
Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση κι ενώ δεν έχει καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των μέτρων που έπονται. Αλλωστε, το είπε ο Α. Λοβέρδος: Αν μέχρι τον Φεβρουάριο δεν αλλάξει η πορεία της οικονομίας τότε θα πάμε σε επώδυνα μέτρα. Κι ο νοών νοήτω.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση ήθελε να μας κάνει Δανία του Νότου, μας έκανε Σοβιέτ εκεί κάπου στην παγωμένη Σιβηρία. Αλλά μην ανησυχείτε: Δε θα μας αφήσουν να πλήξουμε, το σχέδιο έχει κι άλλα επεισόδια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου