Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δεν πάει άλλο με τους λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα

igoumenitsaΣε "σημείο - αμήν" έχουν φθάσει οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας, λόγω των συνεχώς επαναλαμβανόμενων ταραχών μεταξύ λαθρομεταναστών, οι οποίες πολύ συχνά έχουν ως αποτέλεσμα βαρύτατα τραυματίες.Τελευταίο κρούσμα τα βία επεισόδια το βράδυ της Τρίτης. Αλλά και συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών και αστυνομικών ή λιμενικών, οι οποίοι δέχονται τις επιθέσεις των πρώτων. Ή κατάσταση όπως καταγγέλουν τοπικά ΜΜΕ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον κάποιοι μιλούν για ... εξέγερση, καθώς όπως καταγγέλεται η Πολιτεία αδιαφορεί πλήρως.

Ρουτίνα πια έχουν καταστεί οι αιματηρές, πλέον, συμπλοκές των λαθρομεταναστών, μεταξύ τους. Αν και οι εικόνες αυτές κυκλοφορούν καθημερινά, κυρίως από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σ' ολόκληρο τον κόσμο, η πεποίθηση - ας μην μιλάμε πια για ...εντύπωση, είναι πως η Πολιτεία αδιαφορεί, αφού έχει πειστεί πως είναι αδύναμη να δώσει λύσεις στο πρόβλημα.
Κι όμως!
Οι επιθέσεις μεταξύ τους, που όμως, όπως είναι φυσικό, καταλήγουν εναντίον των Οργάνων του Κράτους, Λιμενικοί - Αστυνομικοί, καθημερινά πολλαπλασιάζονται, έχοντας πια πάρει διαστάσεις εξέγερσης, με ό, τι συνεπάγεται αυτό. Διαβάστε τι γράφει η ιστοσελίδα, ραδιοφώνου της περιοχής (892fm.blogspot.com), για να πάρετε μία ιδέα (μιλά για τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς): Τα ίδια αυτά τα όργανα, διαπιστώνοντας αυτή την αδιαφορία της Πολιτείας και όντας εκτεθειμένα στη λαϊκίστικη μανία των Αθηναϊκών κυρίως ΜΜΕ και των διαφόρων αριστεριστικών ομάδων, κυριολεκτικά κρύβονται πίσω από τις κολώνες, είτε για να αποφύγουν τα χτυπήματα των συμπλεκόμενων ομάδων είτε να προστατευτούν από τις φωτό των ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα Μονταρίσματά τους για τους γνωστούς και ευνόητους λόγους, όπως τους επιβάλει η ανάγκη της μέτρησης της θεαματικότητας."

Όπως καταγγέλεται, ομάδες λαθρομεταναστών και συγκεκριμένα Κούρδοι από την μία και Σομαλοί από την άλλη (όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περιοχή πίσω από την Ομόνοια) δρουν ως εγκληματικές οργανώσεις και διεκδικούν συγκεκριμένες περιοχές, για τον έλεγχο των οποίων συγκρούονται συχνά πυκνά, με τους Έλληνες στην μέση, ανήμπορους να αντιδράσουν, ενώ η ζωή τους μετατρέπεται σε ζωή σε ένα γκέτο, πολιορκημένοι από τους μετανάστες από τον τρίτο κόσμο.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή στην Ηγουμενίτσα, οφείλειται ολοκληρωτικά στην πολιτική του κ. Χρυσοχοϊδη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος όπως "ανέφερε" στον Αμερικανό Πρέσβη, είχε ως κύριο σκοπό να σφραγίσει όχι τα σύνορα της Ελλάδος - όπως θα έπρεπε - αλλά τις πύλες εξόδου της χώρας μας προς την Δυτική Ευρώπη, προκειμένου οι μετανάστες να μην μεταβαίνουν εκεί. Κάτι που τους στίβαξε σε περιοχές όπως την Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα, την οποία μάλιστα αναφέρει ο κ. Οικονόμου συγκεκριμένα ως ένα από τα σημεία εξόδου - κλειδιά.
Παρόμοιες καταστάσεις θα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται, όσο η κυβέρνηση αρνείται να δεί κατάματα την πραγματικότητα και συνεχίζει να εκφέρει λόγο όπως αυτός της κ. Νταλάρα, περί ενός δήθεν "ανθρωπισμού", ο οποίος αρνείται την "ανθρώπινη ζωή" στους κατοίκους της χώρας μας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου