Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η άθλια μεθόδευση στο Ερζερούμ πίσω από τα χαμόγελα. Υπόλογος ο πρωθυπουργός για την μεθόδευση.

  • Άθλιες μεθοδεύσεις πίσω από το “τείχος” του Έβρου. Ακυρώθηκαν οι συμφωνίες επανεισδοχής, στα σκουπίδια η στήριξη της ΕΕ που χαρακτήριζε την Τουρκία ως προστάτη του δουλεμπορίου! Για πρώτη φορά το άγνωστο παρασκήνιο στη μάχη του Έβρου* για να δείτε ποιούς ακριβώς εξυπηρετεί το τείχος.
  • Τι αποκάλυψε η ΕΕ για την μυστική ατζέντα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. Βαρύτατες οι ευθύνες και τις αντιπολίτευσης, που ακόμα εκλιπαρεί για το περιεχόμενο των εδώ διαπραγματεύσεων.
Εντέλει οι φόβοι όλων για τις κρυφές σκοπιμότητες του ταξιδιού της ντροπής, επιβεβαιώνονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αποκαλύπτοντας παράλληλα το άθλιο θέατρο “πατριωτισμού” πίσω από τις “σκληρές δηλώσεις” Παπανδρέου μέσα στην Τουρκία. Η σιωπή των επίορκων ΜΜ”Ε”, η δράση των εταιρειών PR που διακινούν εκατομμύρια με αδιαφανείς αποδέκτες αλλά και μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου τους καθιστά συνυπεύθυνους.
Γράφαμε λοιπόν ότι το Ερζερούμ αναμένεται να ολοκληρώσει την τριλογία του Ελσίνκι και της Μαδρίτης. Δυστυχώς αυτό και έγινε, αφού δια στόματος Ερντογάν ακυρώθηκαν ουσιαστικά οι συμφωνίες επανεισδοχής που ήταν μία από τις μεγάλες επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων ετών.

Διά στόματος Ερντογάν λοιπόν: «Όταν πληροφορήθηκα από τον ομόλογό μου τον αριθμό των λαθρομεταναστών, σχημάτισα μια διαφορετική γνώμη. Μου ανέφεραν για ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Οι 500.000 εξ αυτών έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι οξύμωρο εμείς να σκεφτόμαστε την επανεισδοχή βάση των συμφωνιών 1.000 ατόμων». είπε ο κ. Ερντογάν.
Τι μας λέει λοιπόν ο Ερντογάν; 500,000 άτομα τα δύο τελευταία χρόνια; Μα η Ελληνική πίεση προς την Τουρκία κορυφώθηκε τον Ιούνιο του 2009, με την επίσκεψη του αρμόδιου Επιτρόπου Ζακ Μπαρό στην Αθήνα, τη Σάμο και τον Έβρο. Τότε πλέον αφενός η Ε.Ε. καταδίκασε απερίφραστα την τουρκική πλευρά για συγκάλυψη του σύγχρονου δουλεμπορίου και, αφετέρου, εγκαταστάθηκε, σε μόνιμη βάση, ο FRONTEX στη Σάμο για επίβλεψη και προστασία των ελληνικών συνόρων από τους τούρκους δουλεμπόρους, και όχι μόνον.  Βάσει στοιχείων και με μοναδικά ντοκουμέντα, είχαμε αποκαλύψει ότι η δράση της Frontex ήταν καταλυτική και έδωσε μεγάλο χτύπημα στο δουλεμπόριο: Τα βίντεο ντοκουμέντο για τον άγνωστο πόλεμο στο Αιγαίο
Καταλάβατε τώρα γιατί ο Έβρος μπήκε ξαφνικά στην Ατζέντα; Μα από τις πρώτες μέριμνες της “νέας διακυβέρνησης”, ήταν η αποδυνάμωση των εκεί μονάδων, που στην ουσία έπαιζαν έναν άτυπο κλεφτοπόλεμο επαναπροωθώντας με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας όσους έμπαιναν παράνομα στην χώρα. Ποιούς είπατε ότι εξυπηρετεί το τείχος;
Εδώ οφείλουμε για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και όχι φανατικοί, να απονείμουμε τα εύσημα πρώτον στον Προκόπη Παυλόπουλο που ανέλαβε την ενημέρωση του Μπαρό, έκαναν την αυτοψία και ο τελευταίος έκανε τις ξεκάθαρες δηλώσεις που προξένησαν μάλιστα αντιδράσεις από το φιλοτουρκικό λόμπυ εντός ΕΕ.
Δεύτερον, στον Πάνο Καμμένο που ανέλαβε την υποστήριξη της επιχειρησιακής δράσης και κατάφερε να εκμηδενίσει τις εισροές από το Αιγαίο, πράγμα που φάνταζε ακατόρθωτο. Ο ίδιος ο Καμμένος με φυσική παρουσία επέβλεπε την επιχειρησιακή λειτουργία αποτρέποντας ακόμα και σημάδια “οκνηρίας” (;) από την Ελληνική πλευρά.
Αυτό σημαίνει ότι οι 500,000 που αναφέρει ο Ερντογάν, “φωτογραφίζουν” μία εγκληματική ανευθυνότητα (;) της “νέας διακυβέρνησης” που μέσα σε 15 μήνες κατόρθωσε να ξανανοίξει τους διαύλους του εμπορίου της φρίκης αλλά και ενός  ιδιότυπου στρατού κατοχής. Αυτό το μισό εκατομμύριο που αναφέρει ο Ερντογάν, μπήκε στο μεγαλύτερο ποσοστό του από τον Έβρο τους τελευταίους μήνες!
Το Ερζερούμ ολοκλήρωσε το πρωτόκολλο των Αθηνών με την επίσκεψη Ερντογάν. Εδώ μιλάμε ακόμα για μυστικές ατζέντες όταν η απάντηση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ’ ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, αποκάλυψε κάτι που μόνο ως ατόπημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί: Με το Πρωτόκολλο αυτό συμφωνήθηκε ότι δεν είναι το λιμάνι της Σμύρνης αλλά λιμάνι στην περιφέρεια της Σμύρνης ή πλησίον αυτής (!) που αποτελεί σημείο επανεισδοχής.  Ενώ τίθεται όριο ως προς τα αιτήματα επανεισδοχής, αφού η Τουρκία υποχρεώνεται να δέχεται μόνο 1.000 αιτήματα ετησίως! Στην ουσία δηλαδή η Τουρκία απαλλάσσεται από την υποχρέωσή της να δέχεται πίσω τους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και τώρα στο Ερζερούμ μπήκε η ταφόπλακα ακόμα και αυτής της κωμικής “επιτυχίας”!
Αυτή είναι η αλήθεια, θα επανέλθουμε και με επιμέρους στοιχεία, αναμένουμε την αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά κυρίως της Νέας Δημοκρατίας. Κύριε Αβραμόπουλε, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό τώρα που έχετε την απάντηση στις προηγούμενες δηλώσεις. Και η παρέμβαση σας πρέπει να είναι κάθετη, σε διεθνές επίπεδο για να καταλάβει ο κόσμος ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να υπογράφει ότι θέλει , αλλά τίποτε από αυτά δεν θα τηρηθεί μετά την αποχώρηση του.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου