Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ερημώνουν τα Κέντρα Υγείας

Αντιμέτωποι χιλιάδες κάτοικοι με την παθογένεια του συστήματος Υγείας

Ερημώνουν χρόνο με το χρόνο τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας με αποτέλεσμα η πλειοψηφία αυτών να αντιμετωπίζει σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα. Στη Ζαγορά δεν υπάρχει παιδίατρος και εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο, ενώ στην Αργαλαστή υπάρχει ένας παιδίατρος αντί για δύο με τον όγκο εργασίας να αυξάνεται διαρκώς.

Με την παθογένεια του Συστήματος Υγείας έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες κάτοικοι της Μαγνησίας και κυρίως του Πηλίου, καθώς τα Κέντρα Υγείας της περιοχής είναι υποστελεχωμένα,όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής συνταξιοδοτήθηκαν τέσσερις γιατροί - δύο οδοντίατροι, ένας παιδίατρος, ένας φυσιοθεραπευτής- και μία μαία ενώ ταυτόχρονα δεν έχει ενισχυθεί με νέο προσωπικό.

Την ίδια στιγμή πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Ακόμη δεν έχει προσληφθεί ο πολυπόθητος παιδίατρος, ένα αίτημα τεσσάρων χρόνων των κατοίκων, που μάλιστα τους έβγαλε και… στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για το ζήτημα.

Επιπλέον η Σκόπελος έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα ζήτημα. Στο ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας υπηρετεί ένας ακτινολόγος. Όταν λαμβάνει τις νόμιμες άδειές του, τότε στο νησί πρέπει να προσέρχεται ακτινολόγος από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Τέλος, το «πολύπαθο» Κέντρο Υγείας Σκιάθου συνεχίζει να έχει ελλείψεις σε προσωπικό και ακόμη δεν έχει εγκριθεί η θέση του οδηγού ασθενοφόρου. Το ζήτημα αυτό αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης στο νησί του Παπαδιαμάντη, μιας και οι κάτοικοι έχουν δει ακόμη και Αντιδήμαρχο ή τραυματιοφορέα χωρίς δίπλωμα οδήγησης να οδηγεί το ασθενοφόρο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου