Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΘΡΟΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΣΠΑΘΙΑ, ΡΟΠΑΛΑ, ΜΟΛΟΤΟΦ, ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΕΝΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ!

Οι 'αξιότιμοι' αλλοδαποί σκορπούν τον τρόμο !

08/01/2011

ΤΟΥ ΚΛΕΟΠΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Μάχη αλλοδαπών στον Άγιο Δομέτιο, με σπαθιά, μολότοφ και ρόπαλα
Συγκρούστηκαν μεταξύ τους, επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε οικία και έσπασαν ανεμοθώρακα αυτοκινήτου, αναστατώνοντας ολόκληρη τη γειτονιά
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΟΥΝΩΤΟΣ

Τραυματίστηκαν έξι άτομα, οι τρεις είναι σοβαρά

Αλλοδαποί συγκρούστηκαν μεταξύ τους, επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε οικία και έσπασαν ανεμοθώρακα αυτοκινήτου, μπροστά στα έντρομα μάτια των κατοίκων, στην Οδό Κρόνου, στον Άγιο Δομέτιο.
Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη, γύρω στις 11:30 το βράδυ και, όπως φαίνεται, 20 περίπου άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους, έχοντας στην κατοχή τους ρόπαλα, σπαθιά, καθώς και βόμβες μολότοφ. Μέλη της Αστυνομίας που μετέβησαν στη σκηνή δεν εντόπισαν τους αλλοδαπούς, βρήκαν όμως… ένα κομμένο δάχτυλο στο οδόστρωμα. Παράλληλα, διαπίστωσαν ότι κάποιοι από τους αλλοδαπούς έθεσαν φωτιά σε οικία με βόμβες μολότοφ, που επιστράτευσαν για το σκοπό αυτό.

Από ευτύχημα, η φωτιά περιορίστηκε στο σαλόνι του σπιτιού, αφού όπως φαίνεται οι ένοικοι κατάφεραν να την κατασβήσουν. Ωστόσο, καταστράφηκε ολοσχερώς μια πολυθρόνα και προκλήθηκαν ζημιές σε τριθέσιο καναπέ. Κατά την έρευνα που έγινε στην οικία, εντοπίστηκαν τρία μπουκάλια μπίρας, τα οποία πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν ως βόμβες μολότοφ και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Κρυβόταν αιμόφυρτος…

Από τις έρευνες στην περιοχή, εντοπίστηκαν στη λεωφόρο Αγίου Παύλου δύο πρόσωπα να κινούνται ύποπτα, και τα οποία οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό για εξακρίβωση στοιχείων. Εντοπίστηκε, επίσης, σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας να κρύβεται άτομο ηλικίας 23 ετών, που αιμορραγούσε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σ’ άλλη οδό στον Άγιο Δομέτιο εντοπίστηκε αυτοκίνητο με σπασμένο τον πίσω ανεμοθώρακα, στο πίσω καπό του οποίου εντοπίστηκε βόμβα μολότοφ.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός είπε ότι, «έξι άτομα αναμένεται να συλλάβει η Αστυνομία αναφορικά με τα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκαν χθες (σ.σ. προχθές) βράδυ στην περιοχή Αγίου Δομετίου, στη Λευκωσία».

«Μέχρι στιγμής», συνέχισε, «ανακρίσεις δεν έχουν καταδείξει με σαφήνεια τα κίνητρα που οδήγησαν τους αλλοδαπούς στη συμπλοκή, ενώ αναμένονται και έξι συλλήψεις, που αφορούν άτομα που έχουν εντοπιστεί από την Αστυνομία τραυματισμένα, ένδειξη που υποδηλώνει ότι συμμετείχαν σε επεισόδια».

«Έχει ακρωτηριαστεί στο ένα δάκτυλο»

Ο κ. Κατσουνωτός πρόσθεσε, επίσης, ότι στη σκηνή όπου έγιναν τα επεισόδια, έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς όμως να εντοπίσει οποιαδήποτε άτομα να συμμετέχουν στα επεισόδια.

«Μετά από έρευνες στην περιοχή», σημείωσε, «εντοπίστηκαν κάποια άτομα να κρύβονται σε υπόγεια και σε άλλους χώρους, και να είναι τραυματισμένα.

Από τα επεισόδια φαίνεται ότι έχουν τραυματιστεί γύρω στα έξι άτομα, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά και με έναν από αυτούς να έχει ακρωτηριαστεί στο ένα δάκτυλο».
Αναφερόμενος στην καταγγελία που δέχτηκε η Αστυνομία, είπε ότι «η πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία έκανε λόγο για κατοχή από τους αλλοδαπούς επικίνδυνων αντικειμένων, όπως σπαθιά, μαχαίρια και βόμβες μολότοφ, και σε κάποια στιγμή επιχειρήθηκε και ο εμπρησμός κατοικίας, κάτι το οποίο αποτράπηκε με την παρέμβαση κάποιων εκ των αλλοδαπών».

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές, τονίζοντας ότι αυτοί που φιλοξενούνται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν νομική υποχρέωση να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τους νόμους της πολιτείας που τους φιλοξενεί. Η Αστυνομία θα προχωρήσει στην πλήρη διερεύνηση του επεισοδίου», κατέληξε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου