Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αγιασμός με ... Ιμάμη στο Φανάρι

lamia_450xΟ αγιασμός των υδάτων έγινε στην Κωνσταντινούπολη, στις όχθες του Κερατίου Κόλπου με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Όμως, την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος άρχισε να ψέλνει το «Εν Ιορδάνη», ο ιμάμης στο παρακείμενο τέμενος αποφάσισε... να προσευχηθεί και αυτός! Ο Πατριάρχης, αντί να συνεχίσει, σταμάτησε... μέχρι να τελειώσει ο ιμάμης! Λογική υποτέλειας, που οδήγησε στη συρρίκνωση του Ελληνισμού στην Πόλη... Αυτό, αποκλήθηκε αργότερα από κύκλους του Φαναρίου, «σεβασμός στον μουσουλμανικό κόσμο», άσχετα αν ο τελευταίος δε σεβάστηκε τίποτα, διακόπτοντας την τελετή στον Κεράτιο!
Και τιμές στους δήμιους...
Φυσικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο... Όπως μαθεύτηκε πριν λίγο καιρό, ο προκλητικός Τούρκος υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς τιμήθηκε από την ελληνοαμερικανική οργάνωση «Άρχοντες του Τάγματος του Αποστόλου Ανδρέα» του Οικουμενικού Πατριαρχείου», «για τις προσπάθειές του για λογαριασμό των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία», όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται αυτό...

Αυτό έγινε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες στις 16 Νοεμβρίου 2010, λίγες ημέρες μάλιστα πριν δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, προφανώς κατόπιν προτροπής του Φαναρίου, αλλά και ο κ. Πανίκος «Πίτερ» Παπανικολάου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρίων Αμερικής, ο οποίος και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ώρα της βράβευσης.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου