Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η αλβανική μαφία «χτύπησε» τον συνεργάτη του Σημίτη

Θύμα Αλβανού μαφιόζου έπεσε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Στέλιος Μπίθας, ενημερώθηκε από το διαχειριστή ότι οι «ένοικοι» του διαμερίσματος του αναστατώνουν την πολυκατοικία και κάνουν φασαρία ακόμη και μεταμεσονύκτιες ώρες. Έκπληκτος ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, επέστρεψε από το τη Ρώμη όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια καθώς το σπίτι του όχι μόνο δεν είχε ενοικιαστεί αλλά παρέμενε σφραγισμένό και όπως αποδείχτηκε κύκλωμα Αλβανών, εν αγνοία του, το είχε ενοικιάσει σε δεκάδες λαθρομετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν που το μετέτρεψαν σε κοινόβιο!

Έτσι, αναγκάστηκε να πάει στην Αστυνομία και να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση στο διαμέρισμα της πλατείας Βικτωρίας για να φύγουν οι καταληψίες.


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν πως υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που κατευθύνεται από Αλβανό μαφιόζο ο οποίος εντοπίζει άδεια σπίτια στις περιοχές της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, παριστάνει τον ιδιοκτήτη και τα νοικιάζει σε δύστυχους λαθρομετανάστες. «Στη δικιά μου την περίπτωση, τα 15-20 άτομα που έμεναν πλήρωσαν 1800 ευρώ για έξι μήνες στον Αλβανό μαφιόζο» λέει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Μπίθας.


«Με κλείδωσαν έξω…»

Ο κ. Στέλιος Μπίθας από συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε πριν από εξίμισι χρόνια στη Ρώμη και συγκεκριμένα στο γραφείο τύπου της ελληνικής πρεσβείας. Πριν από μια εβδομάδα ένα τηλεφώνημα τον ανάγκασε να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να έρθει άρον, άρον στην Ελλάδα.. «Η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο. Έχω ένα διαμέρισμα επί της οδού Μονής Προδρόμου στην πλατεία Βικτορίας.

Είναι ένα διαμέρισμα κενό. Πριν από ενάμισι μήνα ειδοποιηθήκαμε από το διαχειριστή της πολυκατοικίας ότι κάποιοι άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα και εγκαταστάθηκαν. Και έμεναν εκεί καμιά δεκαριά, εικοσαριά πρόσωπα που εναλλάσσονταν μεταξύ τους. Αφγανοί, Πακιστανοί» αφηγείται ο κ. Μπίθας. Η περιπέτεια του, μόλις είχε ξεκινήσει… «Ο άνθρωπος που έχω ορίσει διαχειριστή μου, για να προσέχει το σπίτι, να πληρώνει τα πάγια της ΔΕΗ και του νερού, είχε πάει αρκετές φορές στην Αστυνομία για να τους απομακρύνει.

Όμως άκρη δεν είχε βρεθεί. Έτσι αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα και να λύσω εγώ ο ίδιος θέμα. Πρέπει να σας πω ότι για να μπω στο σπίτι μου έπρεπε να τους χτυπήσω το κουδούνι. Κλειδιά δεν είχα γιατί αυτοί, όταν κατέλαβαν το διαμέρισμα, έσπασαν την πόρτα άλλαξαν την κλειδαριά και έβαλαν δική τους. Σαν να έχω καταλάβει ένα σπίτι, να αλλάξω την κλειδαριά και ο ιδιοκτήτης να μην έχει πρόσβαση στο εσωτερικό. Μου χτυπάει το κουδούνι και εγώ ούτε ανοίγω ούτε τίποτα.

Έτσι συνέβη και στη δική μου την περίπτωση» τονίζει ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και συνεχίζει «Εάν δε είμαι ξένος και δεν υπάρξει πολιτική βούληση όπως υπήρξε μετά ή από ανωτέρους αστυνομικούς παρέμβαση όπως έγινε, ακόμη και αν ανοίξουν την πόρτα, η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να μπει μέσα να δει τι γίνεται. Θεωρείται άσυλο. Ο καταληψίας λοιπόν, παρά το γεγονός ότι έχει υποπέσει σε ποινικό αδίκημα και έχει καταλάβει ξένη περιουσία, επειδή ακριβώς υπάρχουν γυναίκες και ανήλικα παιδιά, θεωρείται άσυλο και δεν μπορεί να μπει μέσα η Αστυνομία για να δει τι γίνεται χωρίς εισαγγελική παραγγελία».«Έκανα μήνυση στους καταληψίες»

Ο συνεργάτης του κ. Σημίτη βρέθηκε πραγματικά σε αδιέξοδο. Δεν ήξερε τι να κάνει, μέχρι που ένας αξιωματικός της Αστυνομίας του έδωσε τη λύση. «Αρχικά σκέφτηκα να κάνω αγωγή. Εναντίον ποίου όμως; Εναντίον αγνώστων; Ούτε καν τους ξέρω. Γιατί αν μιλήσετε με αυτούς, ο ένας λέγεται Αλί, ο άλλος Χασάν, ο άλλος Μωχάμεντ «ντεν ξέρω, ντεν καταλαβαίνω, σήμερα φεύγει, αύριο φεύγει..» λένε και πάει λέγοντας. Άκρη δεν βρισκόταν» τονίζει ο κ. Μπίθας και συμπληρώνει «Τελικά κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά ζητώντας την ποινική δίωξη των καταληψιών και κυρίως την βίαιη αποβολή τους από την κατοικία.

Την Δευτέρα, οι αστυνομικοί ενήργησαν με επαγγελματισμό. Άσκησαν εκείνη την ψυχολογική βία που έπρεπε να ασκηθεί για να πειστούν οι καταληψίες να εκκενώσουν το διαμέρισμα. Πήραν μέσα σε μιάμιση ώρα τα πράγματα τους, μην φανταστείτε ότι είχαν έπιπλα, κουρελούδες είχαν στρώσε και κοιμόντουσαν στο πάτωμα δέκα – δεκαπέντε άτομα. Το σπίτι έχει μεγάλες ζημιές μέσα».Ο Αλβανός μαφιόζος, τα σπίτια και οι Αφγανοί

«Η Αστυνομία μου είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με κατάληψη χώρου. Υπάρχει στην περιοχή κάποιος Αλβανός μαφιόζος ο οποίος εντοπίζει τα κενά διαμερίσματα και αφού παραβιάσει τις πόρτες τα νοικιάζει σε λαθρομετανάστες» εξηγεί ο κ. Μπίθας.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ψάχνουν τον Αλβανό μαφιόζο σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος στην παράνομη δράση του. Μάλιστα, στήνουν παγίδες για να τον βάλουν στο χέρι ενώ περιμένουν καταγγελίες και άλλων θυμάτων για να φθάσουν στα ίχνη του.
ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου