Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Πατρίδα σε κίνδυνο.

Στην Ελλάδα το 2015 1 στους 4 κατοίκους θα είναι αλλοδαπός και το 2025 1 στους 3.

hellraiser

Με τον όρο δημογραφικό πρόβλημα εννοούμε την υπογεννητικότητα ή την υπεργεννητικότητα που εμφανίζει ένας πληθυσμός. Το δημογραφικό έχει αρχίσει να αποτελεί έντονο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας ήδη από της αρχές της δεκαετίας του 80. Αν και τόσο σοβαρό ζήτημα ο λαός δεν είναι ενημερωμένος για αυτό καθώς και οι κυβερνήσεις αδιαφορούν και αδρανούν. Ένας διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος,....

ο Σοβί χαρακτήρισε το δημογραφικό ως ένα πρόβλημα που εκδικείται βάναυσα αυτούς που το αγνοούν. Για να ανανεώνεται ένας πληθυσμός πρέπει να έχει δείκτη γονιμότητας (δηλαδή αριθμό απογόνων για κάθε γυναίκα) τουλάχιστον 2,1. Η Ελλάδα υπολογίζεται στο 1,3. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μικρό και δυστυχώς πλασματικό. Αυτό γιατί στις 101.000 γεννήσεις ανά χρόνο υπολογίζονται και αυτές των αλλοδαπών που αποτελούν 1,1 εκατομμύρια σύμφωνα με την ΕΣΥΕ ενώ στην πραγματικότητα μαζί με τους λαθρομετανάστες ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια. Έτσι, αφού τουλάχιστον 30.000 είναι οι γεννήσεις των αλλοδαπών, προκύπτει ευθύς αμέσως ότι ο δείκτης γεννητικότητας της Ελλάδας πέφτει στο 0,9 που αποτελεί τον τρίτο χειρότερο του κόσμου μετά από τη Σερβία και την Βουλγαρία. Η υπογεννητικότητα αυτή σε σχέση με τη συνεχή αύξηση του ορίου ηλικίας οδηγεί τον ελληνικό πληθυσμό σε γήρανση. Ένας τέτοιος πληθυσμός όπως είναι αναμενόμενο δεν μπορεί να έχει εξέλιξη.
Σε συνδυασμό με την λαθρομετανάστευση, η γήρανση του πληθυσμού έχει επιπτώσεις και στο ασφαλιστικό καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά, ενώ το 1950 αντιστοιχούσε 1 συνταξιούχος προς 17 εργαζόμενος το 1990 η αναλογία αυτή έπεσε στο 1 προς 2,8 γενικά για τους συνταξιούχος και για αυτούς του ΟΓΑ σε 1 συνταξιούχος προς 2,2 αγρότες. Τα πράγματα δυστυχώς είναι δυσοίωνα για το μέλλον, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρίας οι γέροντες άνω των 65 ετών που το2002 ήταν το 19% του πληθυσμού, θα αποτελούν το 25% το 2020 και το 31,7% το 2035! Από την άλλη έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των 14 ετών από το 16,4% του πληθυσμού των Ελλήνων θα πέσουν στο 14,9%.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου