Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Δύο παιδάκια 6 και 9 ετών νεκρά στο σφαγείο του Ιράκ

ImageΚαι η σφαγή στο Ιράκ συνεχίζεται με δύο μικρά παιδιά 9 και 6 ετών νεκρά σήμερα, αλλά και το 2010 να κλείνει σχεδόν με τους διπλούς νεκρούς στρατιώτες σε σχέση με το 2009. Σε νέες επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η επίθεση έγινε με βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε πτηνοτροφείο βορειοανατολικά της Βαγδάτης.
Η αυτοσχέδια βόμβα που σκότωσε τα δύο αγοράκια ηλικίας 9 και 6 ετών είχε στόχο τον πατέρα τους, έναν εκτροφέα πουλερικών στο αλ Χασμιάτ, τοποθεσία που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με αξιωματούχο της διοίκησης των επιχειρήσεων στην Μπακούμπα.

Ο πατέρας είναι μέλος των «Σάχουας» της επαρχίας Ντιγιάλα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μπακούμπα. Το κίνημα αυτό που αποτελείται από πρώην αντάρτες που συμμάχησαν στον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των βίαιων επεισοδίων στο σύνολο του ιρακινού εδάφους από το 2007.


Η Ντιγιάλα παραμένει μία από τις πιο βίαιες επαρχίες του Ιράκ λόγω των εντάσεων μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων που κατοικούν εκεί. Ακόμα στην ίδια επαρχία, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα και ένας άλλος τραυματίστηκε από επίθεση κατά της περιπόλου τους στην Μουκνταντίγια, πόλη που απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα από την Μπακούμπα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επίσης στο Τάτζι, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν σήμερα το πρωί πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον στρατηγό Χάτεμ Ισμαήλ, αξιωματούχο του αντιτρομοκρατικού αγώνα, που εργάζεται στους κόλπους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι. Ένας από τους φρουρούς του σκοτώθηκε αλλά ο στρατηγός δεν τραυματίστηκε από την επίθεση σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 429 ιρακινοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια βίας το 2010, έναντι 225 το 2009.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου