Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Εκκλησίας καταδικάζει την "gay προπαγάνδα" στα σχολεία της Ισπανίας


Ο Ρώσος Ορθόδοξος Πατριάρχης Κύριλλος καταδίκασε την κίνηση της ισπανικής κυβέρνησης να εισαγάγει αυτό που αποκάλεσε ομοφυλοφιλική "προπαγάνδα" στα σχολικά εγχειρίδια.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία "ποτέ δεν θα παραλείψει να ονομάζει μια αμαρτία, αμαρτία."
Η Ισπανία, η οποία ήταν μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2005, αντιμετωπίζει ένα κύμα κριτικής από γονείς που τα παιδιά τους υποχρεούνται να χρησιμοποιούν βιβλία που διδάσκουν τους μαθητές για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
Μερικοί από τους αγανακτισμένους γονείς έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Το σεξ είναι για απόλαυση για όσο μπορούμε και για όσο θέλουμε», διδάσκονται οι ισπανοί έφηβοι σύμφωνα με το σχολικό εγχειρίδιο που εξέδωσε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας τους. "Να κάνετε και να αφήσετε τους άλλους να κάνουν ό, τι επιθυμούν", συνεχίζει, το εγχειρίδιο που μοιράστηκε σε μαθητές γυμνασίου στην περιοχή της Καταλονίας, σύμφωνα με το ισπανικό site Forum Libertas
Το φυλλάδιο υποστηρίζει επίσης τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ενώ δεν γίνεται καμία μνεία για αποχή (από το σεξ), ούτε για τις συνέπειες της σεξουαλικής επαφής.
Το πρόγραμμα αυτό της Ισπανικής κυβέρνησης, η οποία έχει θέσει σε εφαρμογή μια «εθνική εκστρατεία» για την, μεταξύ άλλων, «αναθεώρηση της στάσης του μαθητή προς την ομοφυλοφιλία» και την καταπολέμηση της «ομοφοβίας», είναι γνωστό ως πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ιθαγένεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (EPC) έχει επιβληθεί σε όλα τα σχολεία στην Ισπανία, δημόσια και ιδιωτικά. Οι οικογένειες που αρνούνται να επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν το μάθημα έχουν απειληθεί με ποινική δίωξη.
Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες που προέρχονται από την Κόρδοβα, το πρόγραμμα EPC προχωράει ακόμα περισσότερο – διδάσκοντας ακόμα και την κτηνοβασία!
Η οργάνωση "Κόρδοβα Επιμόρφωση στην Ελευθερία", μια ομάδα που είναι αντίθεση με το EPC, κατηγορεί ότι το πρόγραμμα EPC στο Ινστιτούτο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Maimonides διδάσκει μαθητές 13-14 ετών ότι "η φύση μας δίνει το σεξ, ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ένα άλλο κορίτσι, ένα άλλο αγόρι, ή με ένα ζώο, "σύμφωνα με αναφορά του ‘Professionals for Ethics’, ενός άλλου αντι- EPC γκρουπ. Το σχολείο δήλωσε ότι πρόκειται περί "δυσφήμισης".
"Θεωρώ πολύ σημαντικό να ληφθεί υπόψη το δεύτερο άρθρο του Πρωτοκόλλου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ορίζει ότι «το κράτος πρέπει να σέβεται το δικαίωμα των γονέων να εξασφαλίζουν τέτοια εκπαίδευση και διδασκαλία, σύμφωνα με τις δικές τους θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις. "
Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο Κύριλλος, δήλωσε ότι οι πιέσεις κατά της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ευρώπη είναι μια αντιστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Είμαι τρομοκρατημένος από ό, τι συμβαίνει σε ορισμένες χώρες, ιδιαίτερα στη Δυτική Ευρώπη, όπου είναι αναγκαίο η απαγόρευση του σταυρού στα σχολεία, και η διαγραφή της θρησκείας από τη δημόσια ζωή, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος σε συνάντηση με τον Γερμανό Πρόεδρο Christian Wulff.
"Είμαι πεπεισμένος ότι ο σύγχρονος πολιτισμός κάνει τα ίδια λάθη, όπως η Σοβιετική Ένωση, όπου ο αθεϊσμός ήταν η επίσημη ιδεολογία."
Και πρόσθεσε: «Δεν έχει καμία διαφορά σε τι ή σε ποιου όνομα το κάνεις. Στο τέλος, το σύνθημα είναι το ίδιο: η εξασθένηση, η αφαίρεση της θρησκευτικής συνείδησης (από τους ανθρώπους)».
Σε σχετικές ειδήσεις, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει καταδικάσει τη βία κατά των ομοφυλοφίλων, ενώ ακόμη είναι αντίθετη με τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Gay Pride». Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας ανέφερε σε δήλωσή της, ότι η βία είναι "απαράδεκτη", ιδιαίτερα αν πραγματοποιείται "δήθεν στο όνομα του Θεού ή της χριστιανικής εκκλησίας."
Η αντίθεση της εκκλησίας αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποτυχία των ομοφυλόφιλων ακτιβιστών να κερδίσουν την έγκριση για αυτές τις εκδηλώσεις. Το θέμα αντιμετωπίζεται από μερικούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα «τεστ» για την προοπτική της Σερβίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1 σχόλιο:

 1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ;;;!!!

  Δεν θα μπω στον κόπο να χαρακτηρίσω αυτούς τους τύπους που θεωρούν την κτηνοβασία φυσιολογική. Ακόμα κι αν ψάξω τρίτομο λεξικό, δεν θα βρω επίθετα...
  Το σεξ είναι μία διαδικασία που επιτρέπει στο ανθρώπινο είδος (και σχεδόν σε κάθε είδος) να αναπαράγεται. Ακριβώς για να επιτευχθεί αυτή η αναπαραγωγή, η φύση είχε την σοφία να κάνει αυτήν την διαδικασία... λιγάκι πιο ευχάριστη- διαφορετικά κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο! Από αυτήν την άποψη, λοιπόν, δεν καταλαβαίνω πώς αποδεικνύεται στους Ισπανούς μαθητές ότ η κτηνοβασία είναι μια φυσική τάση. Όσο για τις αρνητικές της επιπτώσεις, αρκεί να θυμηθούν μόνο από πού ξεκίνησε ο ιός του AIDS και, κυρίως, πώς εξαπλώθηκε...

  Όσο για την ομοφυλοφιλία, τα έχουμε κάνει μύλο γιατί απλά δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις έννοιες "φυσιολογικό" και "αποδεκτό". Ένα άτομο με ομοφυλοφιλικές τάσεις, εννοείται πως δεν το αποκλείουμε από την κοινωνία. Σε τελική ανάλυση, μπορεί σε κάθε άλλο επίπεδο της ζωής του να φέρεται τελείως φυσιολογικά και να δρα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή που η τάση αυτού του ανθρώπου προβάλλεται ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Εκεί μιλάμε για αρρώστια, πρώτα-πρώτα της λογικής!!! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ;;;!!! Και δεν φτάνει που η δική τους λογική δεν λειτουργεί, θέλουν να κάνουν κι εμάς φυτά!

  Οι νόμοι της φύσης δεν αλλάζουν. Φτάχτηκαν έτσι ώστε να εξασφαλίζεται κάθε φορά η επιβίωση των ειδών που είναι χρήσιμα στο σύνολο. Κάθε ζωντανός οργανισμός ταιριάζει με τα ομοειδή του, το αρσενικό πάντα αναζητά το θηλυκό και αντιστρόφως, γιατί και τα δύο ζητούν να ολοκληρωθούν.
  Και μην ακούσω άλλη βλακεία, όπως αυτό το νέο τσιτάτο "Ο άνθρωπος είναι προορισμένος να επικρατήσει της φύσης"! Ο άνθρωπος είναι αναπόσταστο κομμάτι της φύσης, κι αν θελήσει να της επιβληθεί, έχει υπογράψει την καταδίκη του...
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή