Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Είπαν «ΟΧΙ» στην εθνική εορτή μουσουλμάνοι της Θράκης

Τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δυτική Θράκη με τους μειονοτικούς της περιοχής δεν έχουν τελειωμό. Για μια ακόμα φορά προκαλούν με τη πρόσφατη απόφαση τους να μην συμμετέχουν τα παιδιά του σχολείου στην εθνική γιορτή. Οι γονείς του χωριού Λυκείου στο νομό Ροδόπης αποφάσισαν να μην συμμετέχουν τα παιδιά τους στην εθνική εορτή με την δικαιολογία ότι οι δάσκαλοι μάθαιναν στα παιδιά το ποίημα : “ Έλληνας γεννήθηκα και Έλληνας θα πεθάνω”.
Σε επιστολή που έστειλαν στην υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων κ. Μεχμέτ Ντερντιμάν χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ποίημα απαράδεκτο. Σημειώνουμε ότι ο κ. Ντερτινάμ είναι υποψήφιος για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τον γαλάζιο ψηφοδέλτιο του κ. Παυλίδη. Τα πράγματα στη περιοχή αρχίζουν να γίνονται έκρυθμα και μετά την χθεσινή δολοφονία με μαχαίρι του χριστιανού Γιώργου Πασχαλίδη από μουσουλμάνο της περιοχής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν κάποιες διαφωνίες . Οι κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους μιλήσαμε χαρακτηρίζουν τον δολοφονημένο ως φιλήσυχο πολίτη και εκφράζουν την απορία τους εάν ο συγκεκριμένος μετείχε σε καβγά . Οι συμπολίτες μας τόνισαν ότι οι μουσουλμάνοι στην περιοχή σκοτώνουν με μεγάλη ευκολία .
Ο δράστης ακόμα δεν έχει συλληφθεί και παραμένει άφαντος. Βέβαια πίσω από όλα αυτά σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων κρύβεται το τουρκικό Προξενείο το οποίο όχι μόνο δεν καταδικάζει τα γεγονότα αλλά τα καλύπτει με διπλωματικό τρόπο.
Οι πληροφορίες μας για την περιοχή είναι ότι στελέχη από τους γκρίζους λύκους έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή και ετοιμάζουν “προβοκάτσια “ προκειμένου να υπονομεύσουν την εθνική μας κυριαρχία . Επιτέλους ας ξυπνήσουν στην Αθήνα λένε οι κάτοικοι, χάνουμε την Θράκη!
Κωνσταντίνος Τζεβελέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου