Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

"Εγκλήματα Μίσους" στις ΗΠΑ: Περισσότερες οι επιθέσεις σε Καυκάσιους παρά σε Μουσουλμάνους

Σίγουρα δεν θα το δείτε αυτό σε κανένα πρωτοσέλιδο των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το FBI, υπάρχουν περισσότερα «εγκλήματα μίσους» κατά Καυκάσιων από ό, τι εναντίον μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο McClatchy αναφέρει:
Τα εγκλήματα μίσους που στρέφονται κατά μουσουλμάνων παραμένουν σχετικά σπάνια, παρά την κακή φήμη που έχει αποκτηθεί από περιστατικά όπως ο πρόσφατος βανδαλισμός στο Ισλαμικό Κέντρο Madera.
Εβραίοι, λεσβίες, ομοφυλόφιλοι και Καυκάσιοι, μεταξύ άλλων, γίνονται όλα και πιο συχνά ο στόχος των εγκλημάτων μίσους, όπως αναφέρουν στοιχεία του FBI.
Τα αναφερόμενα εγκλήματα μίσους κατά μουσουλμάνων έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αν και εξακολουθούν να υπερβαίνουν με εκείνα που συνέβαιναν πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
"Βλέπουμε τα εγκλήματα μίσους κατά κανόνα να εκτοξεύονται και συχνά να συμβαδίζουν με τα διεθνή ή εγχώρια γεγονότα," δήλωσε ο Ibrahim Hooper, εκπρόσωπος του Συμβουλίου σχετικά με τις Αμερικανο-ισλαμικές Σχέσεις.
Το 2008, 105 περιστατικά εγκλημάτων μίσους κατά μουσουλμάνων είχαν αναφερθεί σε εθνικό επίπεδο. Υπήρχαν 10 φορές περισσότερα περιστατικά που είχαν καταγραφεί ως αντι-εβραϊκά κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.
Ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους κατά μουσουλμάνων έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ των 481 περιστατικών το 2001, και φαίνεται ότι είχαν αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Πεντάγωνο και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Από τότε δεν έχουν φτάσει σε τέτοια ήταν νούμερα.
Συνολικά, το 20087 αναφέρθηκαν 783 περιστατικά εγκλημάτων μίσους, με τα 1.381 από αυτά να συμβαίνουν στην Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου