Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Σκοπιανό ‘Σίτελ’ : Ο Γιώργος Νεονάκης ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για διακρίσεις Σλαβομακεδόνων

«Θα γυριστεί ντοκιμαντέρ για τα παιδιά των προσφύγων , με πρωτοβουλία μιας αντι-εθνικιστικής οργάνωσης από την Ελλάδα, ώστε να αλλάξει τη νοοτροπία της ελληνικής κοινής γνώμης και να απαιτήσει την μεταβολή των μεροληπτικών νόμων του νότιου γείτονα», αναφέρει σήμερα η σκοπιανή τηλεόραση ‘Σίτελ’.

Το ντοκιμαντέρ θα εμφανίζει τη τύχη των παιδιών των προσφύγων, τους πολιτικούς πρόσφυγες και τις διακρίσεις που εξακολουθούν να διαρκούν, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μέσα σε δώδεκα συνεντεύξεις που καταγράφονται στην πΓΔΜ, από την ‘αντιεθνικιστική πρωτοβουλία’, αναμένεται να προσελκύσει την προσοχή των πολιτών και των πολιτικών στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι με την επιμονή θα ξεπεράσουμε τις πιέσεις, δήλωσε ο Γιώργος Νεονάκης, που δεν αναμένει σημαντικά προβλήματα αλλά και να υπάρξουν ελπίζει ότι θα ξεπεραστούν.


Οι επισκέπτες από την Ελλάδα σήμερα συναντήθηκαν με τα παιδιά των προσφύγων στα Σκόπια. Υποσχέθηκαν ότι το ντοκιμαντέρ δεν θα είναι η μοναδική δραστηριότητά τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ο Νεονάκης, μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης, συλλογής υπογραφών και προσπάθειας οργάνωσης συναντήσεων με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Η αναμενόμενη ταινία θα ολοκληρωθεί σε 4 μήνες ώστε να εμφανιστεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Για να δείτε την εκδήλωση και τις δηλώσεις πατήστε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου