Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Διπλασίασε τα ποσοστά του το κόμμα της Ελευθερίας

111010-starcheΣε ουσιαστικό αλλά και μοναδικό νικητή των περιφερειακών εκλογών της Αυστρίας -που έλαβαν χώρα την Κυριακή - ανεδείχθη το κόμμα της Ελευθερίας του Κάρλ Χάιντς Στράχε, που διαδέχθηκε τον Γκέργκ Χάιντερ όταν αυτός εγκατέλειψε το κόμμα. Το κόμμα της ελευθερίας έλαβε το 27 % των ψήφων στην Βιέννη, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό του, από το 15% που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα είδαν τις δυνάμεις τους να υποχωρούν με τους πρώτους σοσιαλιστές να χάνουν 5 μονάδες, λίγο παραπάνω οι συντηρητικοί του Λαϊκού κόμματος που έπεσαν στο 13,2 από το 18,8% που είχαν το 2005.
Με αυτές τις εκλογές δικαιώνονται όλοι όσοι έλεγαν ότι η σημερινή ηγεσία του Κόμματος της Ελευθερίας - το οποίο απευθύνεται κυρίως στην νεολαία - βρίσκεται σε πολύ καλύτερο δρόμο από αυτόν της συνδιαλλαγής που είχε επιλέξει ο Γκιόργκ Χάιντερ, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού.
Με 29 έδρες στην τοπική βουλή, σε σύνολο 100, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις στην μετατροπή της Βιέννης σε «πολυπολιτισμική πόλη».
Πρόκειται για ένα ακόμη γεγονός, που έρχεται να προστεθεί στην σειρά των επιτυχιών των πατριωτικών - εθνικιστικών και κυρίως αντιμεταναστευτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου