Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές τον Μάρτιο;

Σύμφωνα με πληροφορίες του politicsnews.gr,η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να προκηρύξει εκλογές τον Μάρτιο σε συννενόηση πάντα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου δεν είναι καλές,ενώ μέρα με την μέρα η πίεση από την αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνεται.
Ο Γ.Παπανδρέου, αν ισχύουν οι πληροφορίες, έχει καταλήξει πως θ’ανακοινώσει τις εκλογές με το κλείσιμο 18 μηνών από την ανάληψη της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ. Το σενάριο αυτό θα ενισχυθεί αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν δικαιώσουν τις κυβερνητικές επιλογές.
Παρόμοιο σενάριο κυκλοφορεί και στη Ρηγίλλης με τους προεδρικούς να λένε πως”Δεν είναι τυχαίο πως η Ντόρα θα κάνει κόμμα τον Νοέμβριο”, υποννοώντας πως θα στηρίξει τον Παπανδρέου σε περίπτωση που δεν έχει την πλειοψηφία.

Το παραπάνω σενάριο βρίσκει υποστηρικτές μέσα στην κυβέρνηση με ορισμένους υπουργούς και βουλευτές να προτρέπουν τον κ.Παπανδρέου να προβεί σ’εκλογές προκειμένου ν’ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.
Υπάρχει όμως και το άλλο σενάριο, ο Παπανδρέου να την κάνει διακριτικά για “κάποιο ανώτερο αξίωμα στον ΟΗΕ” ώστε να γλιτώσει την οργή των Ελλήνων και να “νομιμοποιήσει” με αυτόν τον τρόπο κάποια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου