Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στην πυρά "η κάρτα του πολίτη", από την Εκκλησία μας!!! "Ξύπνησε" άραγε η Ιερά Σύνοδος;;;

 Στη γραµµή µερίδας «σκληρών» µητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόµη εκδοθεί κινείται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
 Χθες αποφάσισε - υιοθετώντας εν µέρει τις ενστάσεις τους - να αναθέσει σε δύο συνοδικές επιτροπές να µελετήσουν την κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
  Μάλιστα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµάς είχε στείλει επιστολή προς τη Σύνοδο και ζητούσε η έκδοση της κάρτας να αποτελέσει θέµα συζήτησης στην Ιεραρχία.
  Στο ίδιο µήκος κύµατος και οι κληρικοί από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων: στις αρχές του µήνα έβγαλαν ψήφισµα στο οποίο διατυπώνουν την ανησυχία τους για την κάρτα του πολίτη, που προορίζεται να αντικαταστήσει την αστυνοµική ταυτότητα από το 2011. Πρόκειται για «έξυπνη κάρτα», που θα περιλαµβάνει στοιχεία του κατόχου όπως το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ και θα «ξεκλειδώνει» βάσεις δεδοµένων, όπως οι φορολογικοί και ιατρικοί φάκελοι του πολίτη.
"Παραπέµπει στο... 666", λένε κάποιοι

  ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ την έκδοση της κάρτας του πολίτη έχουν διατυπώσει και οµάδες ιερέων και πιστών που ανήκουν στο συντηρητικό και σκληροπυρηνικό µπλοκ της Εκκλησίας.  Ισχυρίζονται ότι η κάρτα παραπέµπει στο... 666 και στην Αποκάλυψη. Οι οµάδες αυτές έχουν διοργανώσει ηµερίδες και συγκεντρώσεις κατά της κάρτας. Σε ένα blog µάλιστα µαζεύουν υπογραφές.
  Ενας από τους ιερείς που πρωτοστατεί στην εκστρατεία κατά της κάρτας, ο εφηµέριος του ναού της Κοιµήσεως Θεοτόκου Αµαρουσίου π. Σαράντης Σαράντος, σε επιστολή του προς τη Σύνοδο υποστηρίζει µεταξύ άλλων ότι «... η ηλεκτρονική διακυβέρνηση µάς υπάγει στο παγκόσµιο αντίχριστο κράτος». Ο ιερέας υποστηρίζει ότι οι πιστοί δεν πρέπει να αποδεχτούν την κάρτα διότι παραπέµπει στην Αποκάλυψη, στο 666 και στον Αντίχριστο. Οπως λέει στα «ΝΕΑ», «πήραµε την πρωτοβουλία και στείλαµε την επιστολή στη Σύνοδο, έτσι ώστε να επανεξεταστεί το θέµα και να το ξαναδεί και η κυβέρνηση».
"Κίνδυνος αλλοίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής"
 Μεταξύ των µητροπολιτών που διαφωνούν µε την καθιέρωση της κάρτας είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιµος. Την περασµένη εβδοµάδα σε κήρυγµά του είχε αναρωτηθεί αναφερόµενος στην κάρτα «τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουµε την παγκοσµιοποίηση;».
 Θέση εµµέσως κατά της κάρτας είχε πάρει την περασµένη Παρασκευή και συνολικά η Ιεραρχία. Με τον ισχυρισµό πως υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης και αλλοτρίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής, είχε προαναγγείλει µε ανακοίνωσή της ότι θα µελετήσει σειρά θεµάτων - ανάµεσά τους και την κάρτα του πολίτη - προκειµένου να καταθέσει τις απόψεις της στα αρµόδια όργανα της Πολιτείας. Παρόµοιες αντιδράσεις είχαν υπάρξει πάντως και πριν από περίπου ένα χρόνο για τον αριθµό ΑΜΚΑ. Το θέµα είχε µελετήσει και τότε η Σύνοδος, αλλά είχε αποφασίσει ότι δεν υπάρχει λόγος για αντιδράσεις από την Εκκλησία, αφού επρόκειτο περί ενός «απλού αριθµού». 
Από την εφημερίδα "Τα Νέα"
πηγή

5 σχόλια:

  1. Η Σύνοδος, μπορεί να έχει αποφασίσει ότι δεν υπάρχει λόγος για αντιδράσεις από την Εκκλησία, αφού επρόκειτο περί ενός «απλού αριθµού»,αλλά δεν ενημέρωσε σωστά το Χριστεπώνυμο πλήθος.
    Ο εν λόγω «απλός αριθμός» είναι ο 666!!!
    Μήπως και η δική μας εκκλησία είναι διαβρωμένη και κλείνει επιμελώς τα μάτια μαζί με την αντιχριστιανική κυβερνηση της χώρας;
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε φίλε όπως θα είδες ούτε το ιστολόγιο δεν ενημερώθηκε εχτές, προφανώς για κάποιο λόγο.
    φτάνει πια.
    πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανήκουν ούτε σε κόμματα και ούτε εκπροσωπούν συμφέροντα.
    αν θές να υβρίζεις και να συκοφαντείς εις βάρος του ιστολογίου να ξέρεις ότι "η λάσπη" δεν μας πτοεί, η αλήθεια δεν κρύβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.ΑΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΔΡΟΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ..ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή