Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εκανε photoshop η Nasa σε πρόσφατη φωτογραφία του Κρόνου;

Οι δύο εικόνες που βλέπετε σε συνδιασμό με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, έχουν πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια τις τελευταίες ώρες στο διαδικτυο. Σύμφωνα με τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, αλλά και με εκείνους που αμφιβάλλουν για την ενημέρωση που μας παρέχει η NASA, οι εικόνες αυτές αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η αμερικανική υπηρεσία έχει στην κατοχή της στοιχεία ότι "υπάρχει κάτι εκεί έξω", τα οποία ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας!
  Το pyles.tv θα προσπαθήσει αν σας παρουσίασει τα γεγονότα από την αρχή. Η φωτογραφία στα αριστερά, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA και εικονίζει  τα φεγγάρια του Κρόνου, Διώνη και του Τιτάνα.
  Ενας χρήστης με το nickname "DominatorPS3" πήρε την εικόνα αυτή και αφού την επεξεργάστηκε ηλεκτρονικά την ανέβασε στο Youtube υποστηρίζοντας ότι η δεξιά  φωτογραφία είναι η γνήσια, ενώ η άλλη είναι αποτέλεσμα photoshop!
  Αλλάζοντας το επίπεδο φωτεινότητας στην εικόνα που δημοσιοποίησε η NASA, παρατήρησε ότι πίσω από το μικρό φεγγάρι του Κρόνου κρύβεται ένα "τεράστιο" αντικείμενο. Αυτό ακριβώς ΔΕΝ ήθελε να δούμε η NASA, λέει ο "DominatorPS3".


   Λίγες ώρες μετά, η ίδια η Emily Lakdawalla, που έκανε τις "ύποπτες" αλλαγές για λογαριασμό της NASA, απάντησε μέσω διαδικτύου εξηγώντας ότι δεν υπάρχει τίποτα περίεργο,αλλά όλα είναι θέμα του τρόπου που το Cassini παίρνει φωτογραφίες.

 
"Οι λήψεις του Cassini είναι έγχρωμες σε τρεις διαδοχικές φάσεις, με κόκκινο, πράσινο και μπλε φίλτρο", εξήγησε. "Σε μία από αυτές τις λήψεις ο μικρός δορυφόρος του Κρόνου ήταν αυτό που απλοϊκά λέμε "κουνημένος" και είχε πίσω του "σκιά".
  Στη συνέχεια έδωσε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς έγινε η επεξεργασία της εικόνας ώστε να "καθαρίσει" και να είναι αρτιότερο το αποτέλεσμα και έκλεισε το μήνημα με τη φράση "σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει κάτι ύποπτο και κατασκευασμένο".
  Το μόνο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι το εξής:
   γιατί σήμερα το βίντεο με τα διευκρινιστικά σχόλια από κάτω, δεν υπάρχει στο κανάλι του  "DominatorPS3" στο youtube; Και εδώ οι απόψεις διχάζονται. Κάποιοι λένε ότι ο ίδιος κατάλαβε τη γκάφα του και το απέσυρε! Αλλοι πάλι σημειώνουν με νόημα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA παρεμβαίνει και "εξαφανίζει" ένα νεοχλητικό βίντεο.  "Και σίγουρα ούτε η τελευταία", προσθέτουν!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου