Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η τουρκική ισλαμική οργάνωση ‘Millî Görüş’ εργάζεται για την ισλαμοποίηση της Γερμανίας


Δείτε παρακάτω ένα αποκαλυπτικό βίντεο από γερμανικό κανάλι, για την δράση της τουρκικής ισλαμικής οργάνωσης Millî Görüş’ και πως έχει εισχωρήσει μέσα στην Γερμανία.
Η οργάνωση αυτή όπως και άλλες έχουν διαβρώσει τα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας, αποκτώντας όλο και μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις τους. Διαβάστε το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο του Εμμανουήλ Σαρίδη: Η διάβρωση των γερμανικών κομμάτων από τουρκικές οργανώσεις.
Η Milli Görüs είναι μια ισλαμική θρησκευτική κοινότητα, η οποία με ένα δίκτυο που έχει απλώσει σε ολόκληρη την Γερμανία ελέγχει και καθορίζει όχι μόνο την θρησκευτική ζωή των μουσουλμάνων, αλλά και όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής τους δραστηριότητας, εμφανίζεται δε σαν εκπρόσωπος τους απέναντι στις γερμανικές αρχές.
Στο βίντεο μέλος της οργάνωση δέχεται να συναντήσει γερμανό δημοσιογράφο και να του αποκαλύψει υλικό της οργάνωσης. Δείτε σε κάποιο σημείο το πλήθος να αλλάζει στον Ερμπακάν (‘πνευματικό πατέρα’ της οργάνωσης) μέσα στο στάδιο του Άμστερνταμ (!), «Ζήτω ο Ερμπακάν, ο άγιος πολεμιστής Ερμπακάν»..
Υπότιτλοι στα αγγλικά.




Το 1969 ο Τούρκος ισλαμιστής πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Necmettin Erbakan, δημοσίευσε ένα μανιφέστο που έδωσε τον τίτλο ‘Milli Görüs’ (δηλ. ‘Η Εθνική Άποψη’). Το μανιφέστο μιλούσε με γενικούς όρους για την ισλαμική ηθική και την θρησκευτική εκπαίδευση, αλλά έδινε ιδιαίτερη προσοχή στην εκβιομηχάνιση, την ανάπτυξη και την οικονομική ανεξαρτησία.
Προειδοποιούσε για την περαιτέρω προσέγγιση με την Ευρώπη, θεωρώντας την (τότε) Κοινή Αγορά ως ένα σιωνιστικό και καθολικό σχέδιο για την αφομοίωση και την απο-ισλαμοποίηση της Τουρκίας και ζητούσε αντί για αυτό μια στενότερη οικονομική συνεργασία με τις μουσουλμανικές χώρες.
Το όνομα της Milli Görüs θα εξακολουθήσει να συνδέεται με το θρησκευτικό-πολιτικό κίνημα στην Τουρκία και με μια σειρά από ισλαμικά κόμματα εμπνευσμένα από τον Ερμπακάν, με το ένα να διαδέχεται το άλλο, καθώς ήταν απαγορευμένα για παραβίαση της νομοθεσίας περί κοσμικού κράτους της Τουρκίας.
Η οργάνωση Milli Görüs (Islamische Gemeinschaft Milli Görüş - IGMG) είχε βάσεις αρχικά στη Γερμανία και τη Γαλλία, αλλά σύντομα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της τουρκικής διασποράς. Το άρθρο «Milli Görüs, λύκοι με ενδύματα προβάτων», αναφέρει: "Η Ισλαμική Ένωση της Milli Görüs είναι η μεγαλύτερη ριζοσπαστική ισλαμική ένωση της Ευρώπης, η οποία παρακολουθείται [στη Γερμανία] από το γραφείο Προστασίας του Συντάγματος».
Στη Γερμανία, για παράδειγμα, βοήθησαν μία οικογένεια Τούρκου μετανάστη που δεν ήθελε τα παιδιά του «να μάθουν ποιήματα που περιγράφουν χριστιανικές παραδόσεις» και αρνήθηκε να τα αφήσει να ενταχθούν στα μαθήματα κολύμβησης και να πάνε στα παιδικά πάρτι γενεθλίων, ως μέρος του «αγώνα» τους κατά των αρχών του σχολείου και της απαίτησης για την επιβολή των ισλαμικών κανόνων στο σχολείο.
Όταν το γαλλικό παράρτημα αποφάσισε να "δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον εξευρωπαϊσμό" της πολιτικής του ταυτότητας, έγινε σχίσμα και προκάλεσε την ίδρυση παραφυάδων, του Milli Görüs COJEP (Coordination des Jeunes Patriotes) και του LICEP (Cojep League of Popular Education), οι οποίες και οι δύο πιέζουν για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ότι το «σχίσμα» και οι παραφυάδες αυτές δεν είναι παρά διακοσμητικά στοιχεία φαίνεται από τη συνεργασία τους και το ότι μοιράζονται το cojep.com, αλλά ακόμη περισσότερο που έχουν έναν κοινό frontman της "Ομοσπονδίας LICEP-COJEP", το Γενικό Πρόεδρο Muhammed Cavus.
Σύμφωνα με το γερμανικό γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, η IGMG στην ιδεολογία της, αναφέρει τα εξής: «Η Δυτική κοινωνική τάξη, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα της ισότητας και της ελευθερίας ΔΕΝ αξίζουν τίποτα».
Σε εσωτερικό σημείωμα της Milli Görüs, που ανακαλύφθηκε από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών το 1999, αναφέρει: "Η Κοινότητα (δηλ. η τουρκική κοινότητα) είναι ένα μέσο που εργάζεται για ένα σκοπό – ο σκοπός είναι να ισλαμοποιηθεί η γερμανική κοινωνία.» [...] Η Milli Görüs είναι μια ασπίδα που προστατεύει τους συμπατριώτες μας από την ευρωπαϊκή βαρβαρότητα. "[...] «Η δημοκρατία είναι ένα δυτικό λάθος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου