Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Η ενισχυτική διδασκαλία καταργήθηκε σε όλα τα Λύκεια για οικονομικούς λόγους. Δεν έλαβαν υπόψη τους ούτε τα απομακρυσμένα μέρη, τις μικρές επαρχίες όπου δεν υπάρχουν φροντιστήρια και η πρόσθετη απογευματινή στήριξη του σχολείου τους ήταν πανάκεια για τους μαθητές. Αλλά και στις πόλεις η ζήτηση ήταν παντού μεγάλη επειδή πάρα πολλές οικογένειες δεν έχουν ούτε για να ζήσουν αξιοπρεπώς, πόσο μάλλον να πληρώσουν και φροντιστήρια για τα παιδιά τους.
Μια άλλη παράμετρος για την οποία έπρεπε να διατηρηθεί ο θεσμός ήταν η καταπολέμηση της ανεργίας των εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν ήταν μόνιμοι, ούτε αναπληρωτές, απλά ωρομίσθιοι αλλά είχαν μια δουλειά στα χέρια τους και επιπλέον συγκέντρωναν και μόρια για το ΑΣΕΠ. Στην απογευματινή διδασκαλία έβρισκαν απασχόληση αδιόριστοι με ειδικότητες: Φιλόλογοι, Ιστορικοί, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι.


Η περυσινή κοροϊδία με την ενισχυτική διδασκαλία ήταν άνευ προηγουμένου. Η πρώτη απόφαση της Διαμαντοπούλου μόλις ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας ήταν να καταργήσει την ενισχυτική. Οι καθηγητές είχαν ήδη τοποθετηθεί και αναλάβει καθήκοντα όταν τους απέλυσαν! Οι άνθρωποι είχαν πάει σε όλα τα μέρη της Ελλάδας νοικιάζοντας σπίτια, ανοίγοντας νοικοκυριά, κουβαλώντας και μικρά παιδιά μαζί τους όταν τους διώξανε! Πρωτοφανές.! Τέλος αναγκάστηκαν να την επαναφέρουν από τις πολλές διαμαρτυρίες που δέχθηκε από παντού αλλά όχι με τους καθηγητές που είχαν τοποθετηθεί από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή πριν ένα μήνα. Αυτοί εκδιώχθησαν για να προσληφθούν άλλοι!
Βέβαια, ούτε και πέρυσι στέριωσε η ενισχυτική διδασκαλία αφού σταδιακά μετά από ένα μήνα αποσπούσαν τους καθηγητές και τους έστελναν αλλού για να καλύψουν κενά της πρωϊνής ζώνης χωρίς όμως να αναβαθμίζουν οργανικά τις θέσεις τους και χωρίς να υπολογίζουν τα έξοδα αυτών των ανθρώπων αφού τους διέταζαν στην κυριολεξία να πάνε από τη Ζάκυνθο π.χ. στην Κάρπαθο και από την Κοζάνη στη Λακωνία. Τέτοια προχειρότητα και τσαπατσουλιά!

Ένας «βαμμένος» Πασόκος μέλος τοπικής οργάνωσης προχθές μου είπε ότι:
« Για τα παιδιά δεν έχουν λεφτά, για τα δικά τους επιδόματα όμως έχουν και για τους λαθρομετανάστες πάντα βρίσκουν λεφτά.»
Το παρήγορο είναι ότι τώρα πια δεν τους δίνουν άφεση αμαρτιών ούτε και οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί τους.


Ελευθερία Λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου