Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Επανέρχονται οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στα χωριά. Το ρεύμα πάει στο Κόσσοβο

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι επιχειρηματίες της Δρόπολης.
Μετά την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, Εμπορίου και Ενέργειας Ντριτάν Πρίφτι, με τον  Ιλίρ Μέτα, που κρατούσε δύο σημαντικές θέσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, αυτή του αντικαταστάτη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών, φάνηκε πως ο νέος υπουργός  ήρθε να κάνει βαθιές τομές. Η πρώτη σημαντική υπογραφή του ήταν να συνάψει συμβόλαιο με το Κόσσοβο για τον εφοδιασμό του με ηλεκτρική ενέργεια, για να τριτώσει έτσι το καλό στα «αδέρφια», μετά τη διευκόλυνση με την οδό του έθνους και το λιμάνι του Σεγκίνι.
Το μεγαλύτερο ποσοστό  της ενέργειας της χώρας  καλύπτεται από τους υδροηλεκτρικού σταθμούς. Τις προηγούμενες χρονιές οι διακοπές δικαιολογούνταν από τη λειψανδρία και την ασυνέπια των καταναλωτών που δεν πλήρωναν το λογαριασμό.
Τη χρονιά που διανύουμε οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες και μάλιστα πριν μπούμε στο χειμώνα, τα φράγματα των υδροηλεκτρικών σταθμών υπερχείλισαν, παρόλο αυτά οι διακοπές επανήρθαν. Τον τελευταίο μήνα οι επαρχίες της Κάτω και Άνω Δρόπολης, του Πωγωνίου, της Αντιγονέας και της Ζαγοριάς, στο νομό του Αργυροκάστρου έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι. Το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται η ώρα 8οο το πρωί και έρχεται αργά το βράδυ.
Όλη τη νύχτα μας κόβουν το ρεύμα, είναι το παράπονο των κατοίκων στο Βούρκο και στα Ριζά, περιοχές που κατοικούνται από ελληνικής καταγωγής πολίτες.
Στην περιοχή που κατοικεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, το ποσοστό αυτών που πληρώνουν το ρεύμα είναι το ανώτερο σε όλη την Αλβανία.
Καταστροφικά είναι τα αποτελέσματα για πολλές επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες της Δρόπολης,  έστειλαν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, πως αν μέσα σε λίγες μέρες δεν θα πάψει το φαινόμενο αυτό, θα περάσουν σε απεργία πείνας και θα μπλοκάρουν την εθνική οδό Αργυρόκαστρο-Κακαβιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου