Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Η Πλατεία Αττικής μάχεται και αναπνέει Ελληνικά

Σε μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα απαράδεκτα τεκταινόμενα στην Πλατεία Αττικής, που χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα και παλμό, οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν το απόγευμα της Τετάρτης την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση της περιοχής τους και στη μετατροπή της σε πολυπολιτισμικό γκέτο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Οι κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στις 19.30 στην Πλατεία τους. Ακολούθησαν εναλλασσόμενες και μαχητικές ομιλίες Ελλήνων που ζουν στην περιοχή και τη βλέπουν μέρα με τη μέρα να ρημάζει. Οι κάτοικοι, τους οποίους σύντομα περικύκλωσε μεγάλη αστυνομική δύναμη, δεν έκαναν πίσω και προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο της οδού Λιοσίων, όπου κάθε μέρα λεωφορεία με απροσδιόριστη αφετηρία αποβιβάζουν τα χαράματα δεκάδες αλλοδαπούς από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.


Πορεία προς την Αχαρνών
Λίγο αργότερα, οι εκατοντάδες Έλληνες της Πλατείας Αττικής, πάνω από 500 άτομα, κινήθηκαν συντεταγμένα προς την Αχαρνών. Οι κάτοικοι, επιδεικνύοντας μεγάλο σθένος, συνέχισαν να διαδηλώνουν και κινήθηκαν πάλι μέσω της Αχαρνών και του Αγίου Παντελεήμονα προς την Πλατεία Αττικής, όπου παρέμειναν συγκεντρωμένοι, υπό την «επιτήρηση» της συνεργαζόμενης πλέον ανοικτά με τους αντιεξουσιαστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ΕΛΑΣ. Ακολούθησαν κύματα επιθέσεων αναρχικών κατά των Ελλήνων της Πλατείας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, που προχώρησε σε συλλήψεις επτά κατοίκων, όπως συνηθίζει τελευταία.
πηγή

2 σχόλια:

 1. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_3_22/09/2010_415856


  Σάββατο, 2 Oκτωβρίου 2010


  Πίσω στο Ισλαμαμπάντ Πακιστανοί λαθρομετανάστες

  AFP

  ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες την αμφιλεγόμενη συμφωνία για την επαναπροώθηση στο Ισλαμαμπάντ όλων των Πακιστανών λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η συμφωνία αφορά και όσους λαθρομετανάστες έκαναν αίτηση για παροχή ασύλου, αλλά απορρίφθηκε. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η επαναπροώθηση θα γίνεται με έξοδα των κρατών-μελών, ενώ δεν θα περιλαμβάνει υπηκόους τρίτων κρατών. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, περίπου 13.000 Πακιστανοί λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εξ ου και η Ε.Ε. είχε ξεκινήσει πολυετείς και επίπονες διαπραγματεύσεις με το Ισλαμαμπάντ για την επαναπροώθησή τους, οι οποίες διήρκεσαν οκτώ χρόνια.

  Ωστόσο, οι ενστάσεις παραμένουν. Η συμφωνία εγκρίθηκε με ψήφους 382 «υπέρ», 250 «κατά» και 23 αποχές, καθώς η Αριστερά, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι της Ευρωβουλής υποστηρίζουν ότι η επαναπροώθηση μεταναστών σε μια χώρα που δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη της Γενεύης για τα Δικαιώματα των Προσφύγων δεν παρέχει εχέγγυα για την ασφάλεια των επαναπατρισθέντων ατόμων. Επίσης, πολλοί ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ατυχή τη χρονική συγκυρία υπογραφής της συμφωνίας, λίγες μόνον εβδομάδες μετά την ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο Πακιστάν.

  «Δεν μπορούμε να προπαγανδίζουμε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να τα ξεπουλάμε στο εσωτερικό της Ευρώπης, στον βωμό της δικής μας ασφάλειας», δήλωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Σόνια Αλφάνο. Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, απάντησε ότι υπάρχει συγκεκριμένος όρος μέσα στη συμφωνία που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη «να την εφαρμόζουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται οι υποχρεώσεις τους, οι οποίες απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». Με άλλα λόγια, η επαναπροώθηση δεν θα γίνεται όταν υπάρχουν υπόνοιες πως ο λαθρομετανάστης θα πέσει θύμα διώξεων στην πατρίδα του. Οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να πιέζουν το Ισλαμαμπάντ για την υπογραφή της συνθήκης της Γενεύης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ!!!!!
  ΚΑΙ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ Η ΕΛ.ΑΣ. ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή