Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ονομάζουν τη Θεσσαλονίκη "εβραϊκή πόλη" - ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟ

«Θεσσαλονίκη, είσαι πόλη και μητέρα του Ισραήλ. Ir vaEm be Israel».
Είσαι το πιστό δέντρο της Τορά και της εργασίας, γεμάτη με λουλούδια και επιβλητικά δέντρα για να δοξάζουν το Ισραήλ. Η γη σου είναι γόνιμη, ποτισμένη από τα νερά της συμπόνιας και της φιλοξενίας» .

« Εδώ είναι ο τόπος όπου κάθε στερημένη ή φτωχή ψυχή κυνηγημένη απ' την Ευρώπη κι άλλα μέρη του κόσμου θα βρει καταφύγιο και παρηγοριά και θα τους δεχτείς στοργικά σα μητέρα, μητέρα του λαού του Ισραήλ, όπως η Ιερουσαλήμ στις ημέρες της δόξας της.» http://www.jmth.gr/web/galleryGR.htm
Το Εβραϊκό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ανεγέρθη με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη 1997».

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σήμερα, πασχίζει να εξασφαλίσει στα μέλη της όλα τα μέσα για να ενισχύσει τις εμπειρίες τους στον Εβραϊκό τρόπο ζωής. Ακολουθούμε τα βήματα των προγόνων μας, που δημιούργησαν αυτήν την Εβραϊκή πόλη, και ελπίζουμε κάποια μέρα να γίνουμε ένα νέο κέντρο Ιουδαϊσμού, μία νέα «Ir vaEm beIsrael».

Αυτό το σχόλιο άφησε ο χρήστης phoivos στο Ελληνικό blog Αλφειός Ποταμός, και δεν είναι το μόνο του είδους που υπάρχει στο διαδίκτυο. Επίθεση προπαγάνδας φαίνεται πως έχουν εξαπολύσει σε όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες -και όχι μόνο.




ixorcosmos
πηγή 

1 σχόλιο:

  1. ΓΡΑΦΟΥΝ
    Ένας ειδικός εκθεσιακός χώρος αναφέρεται στη γενοκτονία όπως αυτή επηρέασε την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης στο σύνολο της. Περίπου 49.000 μέλη της ιστορικής αυτής κοινότητας εκτοπίστηκαν στα στρατόπεδα Άουσβιτς και Μπέργκεν Μπέλσεν όπου και εξοντώθηκαν.


    Δεν καταλαβαίνω τα ψεματάκια αυτού του τύπου .
    Γιατί άραγε τα φουσκώνουν τόσο τα πράγματα.
    Είναι άραγε τόσο βλάκες ώστε στο τέλος να κάνουν τον κοσμάκη να αρχίζει να αμφισβητεί το ολοκαύτωμα.
    Και αυτό το λέω γιατί οι περισσότεροι εβραίοι της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο ASHDOD του Ισραήλ και εύχομαι να ζουν ακόμη και να είναι καλά παρά την μεγάλη ηλικία αρκετών.
    Αυτοί που η αλήθεια είναι ότι κράτησαν και μια στάση ευγνωμοσύνης για την πατρίδα μας .
    Τώρα για ποιος τους πρόδωσε και άλλα ιστορικά στοιχεία υπάρχει και ο Βασίλης Βασιλικός εβραίος από γιαγιά εντιμότατος άνθρωπος και έχει πει την αλήθεια για τα γεγονότα TABOO εκείνης της περιόδου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή