Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Βαγγέλης Τάβος παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας.

Τάβος: Η σημερινή διεφθαρμένη ηγεσία, εγκλώβισε το κόμμα στα δικά της συμφέροντα και δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του κόμματος.
Με γραπτή ανακοίνωση του, ο Ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Περιφέρειας Αργυροκάστρου, δήλωσε σήμερα 3/10/2010, ότι δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας. Κατηγορεί ευθέως τον αρχηγό του Σοσιαλιστικού Κόμματος Εντι Ράμα ότι εγκλώβισε το κόμμα σε μια ομάδα ανθρώπων που σκέπτονται μόνο τα δικά τους στενά συμφέροντα χωρίς να έχουν καμία σχέση με τις αρχές του κόμματος, προς απογοήτευση των χιλιάδων αγνών σοσιαλιστών.  Κλείνοντας την ανακοίνωση του δηλώνει ότι απομακρύνεται από την κλίκα αυτών των ανθρώπων και όχι από τις ιδέες του σοσιαλισμού!!!
Χωρίς να έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στην κεντρική πολιτική σκηνή της Αλβανίας, ο γιατρός από το Γεωργοτσάτι Αργυροκάστρου Βαγγέλης Τάβος ηταν παράγοντας και καθεστώς στην περιοχή της Δρόπολης όπου είχε γίνει ο κακός δαίμονας της Ομόνοιας και του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε αφού το 1997 και 2001 τον είχε κερδίσει στη μονοεδρική ζώνη της Δερόπολης. Το ίδιο έγινε και το 2005 με αντίπαλο της Ομόνοιας τότε, το Σπύρο Ξέρα. Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου Το 2009 ο Τάβος ήταν στη σίγουρη δεύτερη θέση της λίστας του ΣΚ για την Περιφέρεια Αργυροκάστρου.
 Η οικονομική επιφάνεια που είχε ο ίδιος αλλά κυρίως ο αδερφός του Γρηγόρη Τάβος, η απομάκρυνση του από την πολιτική της περιοχής φάνταζε απίθανη παρότι αποτελούσε μόνιμο σημείο
διαπραγμάτευσης του Ντούλε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η συνεργασία του ΚΕΑΔ με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η αφοσίωση σε αυτή του προέδρου του ΚΕΑΔ Ντούλε, έβγαλε "οφσάιντ" τον Τάβο από κύριο παράγοντα του ΣΚ στην Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.
Η συνέχεια αναμένετε να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί κανένας δεν πιστεύει ότι ο Τάβος απομακρύνθηκε για τις σοσιαλιστικές ιδέες. Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο είναι πολλές οι υποθέσεις που μπορεί να κάνει κανείς. Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, συνδέουν την απομάκρυνση Τάβου με την αντίστροφη κίνηση που έγινε  πριν από τρεις μέρες με βουλευτή του ΔΚ να εντάσσεται στο ΣΚ. Οι ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, η αγνόηση που του δείχνει ο Ράμα και οι σχέσεις με το νέο κόμμα που ιδρύθηκε στη μειονότητα φαντάζουν να σχετίζονται ποιο πολύ με την απόφαση του.

borioipirotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου