Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

«Πολεμικό» κλίμα στην Παιδεία

Λιτό προσχέδιο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ θα παρουσιάσει το υπουργείο για να μη δυναμιτίσει το κλίμα

Αναβρασμός επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ενόψει της ανακοίνωσης των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για το νόμο - πλαίσιο στη σύνοδο των πρυτάνεων το Σάββατο στην Κρήτη.
Το...ΕΜΠ γνωστοποίησε χθες την απόφασή του να μην παραστεί στη σύνοδο, χαρακτηρίζοντας το διάλογο «προσχηματικό», ενώ σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών για το θέμα.
Το υπουργείο, σε μια προσπάθεια να μη δυναμιτίσει το κλίμα στα ΑΕΙ, αλλά και να αποφύγει την πολιτική πόλωση ενόψει νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, φαίνεται να προκρίνει ως καταλληλότερη λύση τη δημοσιοποίηση ενός λιτού προσχεδίου, ώστε οι πρυτάνεις να «χτίσουν» πάνω σε αυτό τις προτάσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο θα περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για κάθε ζήτημα, ενώ υπάρχουν σκέψεις τα «δύσκολα» σημεία - όπως η αλλαγή στον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ, το σύστημα χρηματοδότησης, η καθιέρωση προαπαιτούμενων μαθημάτων κ.ά.- να τεθούν σε «ελεύθερη» διαβούλευση με στόχο να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου