Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πιο ελεύθερος ο Τύπος στην Μπουρκίνα Φάσο!

Πτώση 35 θέσεων για την Ελλάδα

Από την 35η θέση στην 70ή βρέθηκε η Ελλάδα στην παγκόσμια έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF) για την ελευθερία του Τύπου, με αφορμή τις «πολιτικές αναταραχές και τις επιθέσεις εναντίον αρκετών δημοσιογράφων».

Μεγάλη πτώση και για την Πορτογαλία, ενώ οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα επικρίνουν τη Γαλλία και την Ιταλία για έλλειψη προόδου στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Η Γαλλία βρίσκεται στην 44η θέση και η Ιταλία στην 49η, μαζί με την Μπουρκίνα Φάσο.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία, ενώ στον αντίποδα είναι η Ερυθραία, η Βόρεια Κορέα, το Τουρκμενιστάν, το Ιράν και η Μιανμάρ.


«Περισσότερο από ποτέ, βλέπουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη, οι μεταρρυθμίσεις των θεσμών και ο σεβασμός των βασικών ανθρώπινων διακιωμάτων δεν είναι απαραίτητο να συμπορεύονται» δήλωσε η οργάνωση, που έχει την έδρα της στο Παρίσι, στην ένατη ετήσια έκθεσή της Press Freedom Index, που κατατάσσει τις χώρες όλου του κόσμου ανάλογα με το πόσο σέβονται την ελευθερία του Τύπου. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου